pondělí 25. srpna 2014

Fotbal: Dorost v sobotu úspěšný, chlapi v neděli taky (akt.25.8.)

... a z této akce padl náš vedoucí gól
Víkendové fotbaly začali v sobotu vítězstvím dorostu na d Mramoticemi.
Božice - Mramotice 3:1 (0:0), góly: Urban 2, Švéda - Suchý
V neděli nedali muži šanci Petrovicím a jasně zvítězili. Byť v zápase průměrné úrovně.
Božice - Petrovice 3:0 (2:0). Branky: David Švejdík, Martin Zedníček a Jan Szabó. Hosté neproměnili penaltu (za stavu 1:0). Více večer a zítra, včetně foto.
Muži III.B:
Božice - Petrovice 3:0 (2:0)
Dneska bych nejraději zápas odbyl lakonickým konstatováním, že jsme vyhráli. Zaslouženě a možná i málo. Ale nedá mi to a pustím se do komentování celého zápasu, byť některé momenty stejně přejdu mlčením :-)!
Naše sestava: Michal Hrubý - Zdeněk Chrenovský, Michal Topolčan, Jaromír Jandásekj - Roman Šob - Martin Zedníček, Jan Kudlička, David Švejdík, Petr Procházka - Jan Szabó, Evžen Egner. Střídali: Michal Švéda, Jakub Zifčák a Vladimír Sedláček. Trenér Bronislav Juřica, vedoucí mužstva Martin Topolčan, pomezní (AR) Karel Kučera. Pískal Ryšavý.

Úvodní čtvrthodinu byla hra oboustranně neurovnaná, pro oko diváka neatraktivní. Třeba my jsme až v 7´ poslali vysoký padáček, který padl na horní síť branky. Ve 14´ poslal míč do vápna Žap (byl z toho roh) a pak poslal gólmanovi pozdrav Jara. V 16´ byl faulován za půlkou Zedňa, míč si postavil Honza K.. Trefil ho perfektně, poslal ho do chumlu hráčů před brankou, tam ho lízl Žap - a vedli jsme v 17´ 1:0. Jásali jsme převelice. Spadla z nás deka a čekali jsme lepší fotbal.
Začali jsme útočit a ohrožovat soupeřovu branku, ale pořád tomu chyběla lehkost a přesnost. Bylo to takové upocené ... V 26´ zakončoval náš další útok Honza Sz. nepovedenou střelou vysoko nad ...! Přišla 28´, hosté zaútočili a sudí nařídil (po konzultaci s AR) proti nám penaltu za ruku ve vápně. To už asi nerozsoudíme - podstatné bylo, že Míša v bráně se postavil tak, že hosté napálili břevno!!! Ufff ..., oddechli jsme si a jásali, jako kdybychom dali gól! Ve 32´ jsme kopali roh, hosté si přitom málem dali vlastence! Míč se dostal do střední vzdálenosti k Zedňovi, ten si míč podal na pravačku a vypálil tak překvapivě nádhernou a přesnou ránu do pravého vinglu, že nás podruhé rozjásal!!! Góóól, řvali jsme jak pominutí - bylo to 2:0 a bylo nám najednou dobře. Výstaní gól!
U dalších šancí byli Žap (po pěkném útoku Žap - Honza K. - Žap), opět Zedňa (udělal si hráče, ale míč poslal Evženovi na paty) a Evžen (Honza K. mu poslal nádherný pas, ale Evža si míč moc pokopl). Pak ještě byl faulován Míša T., skončil za čárou a do druhé půle po dohodě s trenérem již nenastoupil.
Prvních deset minut jsme se zase sehrávali v novém rozestavení! V 50´ se již ozývali nespokojení diváci: Už začněte hrát! Začínáte to mydlit, hoši! Vyměníš stopera a už je po hře! Naštěstí nebylo. Hráli jsme, co jsme potřebovali, soupeř měl nebezpečných tykadel jenom několik a když v 62´ vystřídal zkušeného hráče mladý bezzubý dorostenec, bylo prakticky po Petrovicích. Však taky skalní fandové, kteří do Božic přijeli, odcházeli už před koncem zápasu.
Připomenu pár našich výborných momentů: 56´- Švejdík pálí vedle, 57´- Zedňa poslal přesnou ulici Švejdíkovi, jeho střela mířila těsně podél branky, škoda, že Honza Sz. míč nedoběhl, 58´- kopeme 2x roh, 63´- první naše nebezpečná střela ve 2. půli. V 67´ naskočil do hry Kuba Zifčák (místo Martina Z.), v 70´ po faulu na pronikajícího Honzu K. kope Žap - gólman vyrazil na roh! Pěknou střelu zdálky vyslal v 72´ Roman Š. Těsně nad! V 73´ Honza Sz. těsně u branky střílí do boční sítě (před bránou náš chlap!). 76´ jedna z mála šancí hostí - výborně Michal v bráně, hosté kopou 2x roh, Jara zachraňuje v 81´ a naposledy se hosté dostali k rohu v 86´.
Naše šance pokračovaly: 79´- Švejdíkova parádní střela orazítkovala vingl, Evžena nahradil v 84´ Laďa S., v 85´po našem závaru skončila Peťova bomba na tyči a konečně v 87´ po pěkné kombinaci Peťa poslal před odkrytou branku Honzovi Sz. a ten správně nastavenou nohou napsal konečný výsledek 3:0! A to ještě v závěru motali obranou hostů Žap (hlavou) a Honza K. ("ujel mu balon").
Soupeř nás nepřinutil k výrazně lepší hře a my jsme se nastavenému způsobu hry tentokrát přizpůsobili.

III. B třída
Břežany-Oleksovice 2:1 (1:1), Lysák Robert, Bártl Jan – Hajzner Radek, Polánka-Vedrovice 2:1 (0:0), Drábík, Válka – Palutka, Olbramovice-Hor. Kounice B 14:3 (4:1), Loskot 4, Světlík 4, Holas 2, Katolický, Jedlička, Kugler, Dudák Jiří – Peterka 3, Božice-Petrovice 3:0 (2:0), Švejdík David, Zedníček Martin, Szabo Jan, Jamolice-Višňové 4:1 (2:0), Balík, Polák, Křišťál PK, vlastní – Cakl Jiří, Jiřice-Litobratřice 5:1 (3:1), Hanuška Rostislav 4, Chaloupka Tomáš – Surovec, Suchohrdly u Mir.-Vlasatice 2:1 (0:1), Svoboda, Lukas Michal – Lakatoš.

Tabulka:
1. Olbramovice 3 3 0 0 23:5 9
2. Božice 3 3 0 0 8:2 9
3. Břežany 3 2 1 0 6:6 7
4. Jamolice 3 2 0 1 11:6 6
5. Suchohrdly u Mir. 3 1 2 0 8:7 5
6. Jiřice 3 1 1 1 9:6 4
7. Polánka 3 1 1 1 5:3 4
8. Oleksovice 3 1 1 1 6:6 4
9. Vedrovice 3 1 0 2 6:6 3
10. Litobratřice 3 1 0 2 6:7 3
11. Vlasatice 3 1 0 2 4:10 3
12. Hor. Kounice B 3 1 0 2 6:17 3
13. Petrovice 3 0 1 2 3:7 1
14. Višňové 3 0 0 3 4:10 0

Dorost:
Božice - Mramotice 3:1 (0:0), góly: Urban 2, Švéda - Suchý
Sestava: Robin Šotkovský - Jiří Čada, Filip Kresan, Jakub Šafránek, Ondra Zapletal - Tomáš Tóth, Michal Švéda, Roman Šob (C), Kamil Hanzal - Tonda Kašpar (Sláva Urban), Radek Šob (Petr Tóth)
Na střídačce byli ještě připraveni: Tomáš Řezáč, Dominik Čada, Mirek Bětík
Hra našeho týmu byla již podstatně jiná než minulý týden, hráči více dbali pokynů trenéra a hned to bylo vidět. Po zmatku v obraně jsme sice inkasovali první gól, ten ale hráče spíš nastartoval. Zpřesnili jsme kombinaci, trochu přitvrdili v osobních soubojích a troufám si říct, že jsme předvedli pěkný fotbal. Podle diváků výborný výkon našich dorostenců. Věřím jim.

                                                                 Ladislav Nevrkla
Ze zápasu III.B:






















Žádné komentáře:

Okomentovat