neděle 31. srpna 2014

Fotbal: Z kounické mlhy se vylouply tři body. Samozřejmě pro Božice!

Honza dneska kapitánem
Řada božických fandů strávila nedělní dopoledne v Horních Kounicích. Přivítalo nás drobné mrholení a mlha. Odjížděli jsme se sluncem v duši  i na nebi. Zaslouženě jsme si z Kounic odvezli tři body.
Horní Kounice B - Božice 1:3 (0:1). Naše branky: Evžen Egner, Jan Kudlička a Jakub Zifčák. Za domácí snížil za stavu 0:3 z penalty hráč číslo 4.
V Kounicích jsme nastoupili bez kapitána Michala Topolčana (zranění z minulého utkání) a Davida Švejdíka (dovolená). Na lavičce však jsme měli 5 hráčů a všichni se nakonec dostali do hry. Domácí měli v týmu a na lavičce (od 45´ i ve hře) minimálně 2 áčkaře a dva hráče z lavičky "A". Taky to v průběhu hry bylo občas znát, ale ke konečnému úspěchu to nestačilo.
Naše sestava: Michal Hrubý - Václav Poklemba (od 70´ Ruda Čížek), Jaromír Jandásek, Zdeněk Chrenovský - Roman Šob - Martin Zedníček (od 90´ Martin Topolčan), Jan Kudlička (C), Michal Švéda (od 88´ Vladimír Sedláček), Petr Procházka (od 50´ Jakub Zifčák) - Evžen Egner, Jan Szabó (od 81´ Petr Krupica). Trenér: Bronislav Juřica, vedoucí mužstva: Martin Topolčan, asistent HR: Roman Šob.

Pět minut nám trvalo, než jsme se v kounickém mlžném oparu zorientovali a dostali se prvních šancí. Jednak křížný pas na Zedňu a jeho střela sražená na roh a pak Honzův roh zakončil Jara hlavou těsně mimo (teč soupeře?). A pak přišla další naše pěkná akce, v níž účinkovali Honza Sz., Peťa a Evžen. Ten si zkušeně technicky připravil šanci, podíval se a pak poslal míč nechytatelně k tyči! V jsme se ujali vedení 0:1.
Hra se poté deset minut utápěla hlavně ve středu hřiště. Domácí se až v 17´  dostali před naši branku a v 19´pálili z nebezpečné pozice. Jejich nejlepší hráč č. 7 nám dělal starosti.
My jsme zahrozili ve 20´, ale Michal Š. měl střílet! Ani domácí nevyužili šanci, když ve 22´jejich hráč ve vyložené šanci u naší branky uklouzl! Ve 23´ kopali domácí roh, my jsme měli krátký odkop a nečekaně přesná vysoká střela z větší vzdálenosti k překvapení všech orazítkovala naše břevno!!! V té době se hra přesunula na kopačky domácích, my "jsme přestali hrát," jak konstatoval jeden z našich fanoušků. Ocitli jsme se pod velkým tlakem a jenom jsme - naštěstí úspěšně - odvraceli ataky domácích. Až v 34´ jsme opět vycenili zoubky. Po faulu na našeho hráče kopal Honza K. VPK. Kopal výborně a domácí gólman střelu se štěstím vyrazil! Michal v naší bráně se taky nenudil, v 35´ vyboxoval nepříjemný míč z VPK. "Hoši, vy jste jak němí," znělo pokřikem na naše hráče. Od 40´ jsme se z tlaku domácích vymanili a poločas už jsme dohráli relativně v klidu. Potlesk si vysloužila střela Michala Švédy v 41´, byť šla těsně mimo. Michal Švéda a kapitán Honza Kudlička patřili k našim nejlepším hráčům té chvíle. A taky jsme ocenili záchranářskou hlavičku Romana z naší brankové čáry do pole ve 42´.
Do druhé půle poslali domácí do hry dva hbité štíhlé áčkaře a bylo znát, že se pokusí zvrátit nepříznivý vývoj zápasu. Jenže ani my jsme zbraně nesložili a už ve 47´ líznul Evžen míč těsně před brankou. Výrazným impulsem pro oživení naší útočné hry byl příchod Kuby Zifčáka (neměl by hrát už od začátku?) v 50´. Náš gólman Míša, který měl trošku problémy s včasným vybíháním se vyznamenal při likvidaci střely z VPK v 57.´ V 59´ jsme se konečně osmělili, Evžen přesně odcentroval přizemní střelou před branku. Do tohoto centru se položil naprosto profesionálně náš klíčový hráč Honza K. - a vedli jsme 0:2! Perfektní akce, za níž náš tým sklidil zasloužené ovace početného houfu božických fandů (a to nejen z Božic!).
V 61´ přišla naše další útočná akce, rozhozená psychika i hra domácích zapracovaly a Kuba Zifčák útok zakončil naší třetí brankou. Zvýšili jsme vedení na 0:3! Pane jo!!!
V 63´ útočili domácí, jejich nejnebezpečnější hráč č. 7 to v brankovišti při kontaktu s naším gólmanem sehrál výborně (tím neříkám, že se mu nic nestalo) a sudí ukázal na značku desítky! Michal byl po kontaktu otřesen, byl ošetřován a proti exekutorovi penalty, hráči č.4 (?), neměl tentokrát šanci. Domácí tak v 64´snížili na 1:3 a samozřejmě vycítili najednou šanci.
V 68´ se hezky uvolnil Kuba, ale pálil falší vedle. Když šel na hřiště Číža, tak to mezi námi zahučelo: "To smrdí penaltou!" Ale Číža hrál disciplínovaně a žádný penaltový zákrok nepředvedl! Naší obraně kraloval Jara, zvláště jeho hra hlavou je hrou s jistým výsledkem! "Výborně a skoro výborně!", tak jsme hodnotili jeho zákroky v 77´. V 81´ měli domácí poslední gólovku (hráč č.5), naštěstí ze dvou metrů pálil nad!!! Taktickým střídáním v 88´a v 90´ jsme domácí naprosto vyvedli z konceptu a zápas jsme za nadšeného potlesku a skandování dohráli v klidu a pohodě.
Za bojovnost a disciplinovanost jsme si vítězství zasloužili.
Zápas řídil rozhodčí Stuchlík.
                                                                       Ladislav Nevrkla




































... a za vítězství dozlatova vypečenou kachnu domácí!


Žádné komentáře:

Okomentovat