neděle 10. srpna 2014

Fotbal: Nad Lopatovem jsme těsně zvítězili! (+ další foto)

Džamp proměnil penaltu - vedeme 2:1
Co si budeme povídat: Chtěli jsme v prvním zápase nové sezóny zvítězit? Chtěli! Zvítězili jsme? Zvítězili! Za výkon v druhé půlce naprosto zaslouženě!
III.B: Božice - Litobratřice 2:1 (0:1). Naše branky: Evžen Egner, David Švejdík (z penalty), za hosty Michal Kozelský, nejproblematičtější hráč na hřišti.
Naše sestava: Michal Hrubý - Václav Poklemba, Michal Topolčan, Jaromír Jandásek - Roman Šob - David Švejdík, Jan Kudlička, Marian Vávra, Petr Procházka - Jan Szabó, Evžen Egner. Na lavičce: Martin Zedníček, Zdeněk Chrenovský, Jakub Zifčák, Vladimír Sedláček. Na hřišti přítomni ještě Petr Horký a Vlasta Žilík. Trenér Bronislav Juřica byl na dovolené (citelně chyběl!), vedoucí mužstva Martin Topolčan, na čáře Roman Šob st., hlavní pořadatel Jiří Čada, časomíra a hlášení výsledku Ladislav Nevrkla.
Psát  o první půlce objektivně nejde. Lopatov nás tlačil, kopal řadu VPK, když jsme viděli Honzu K. ve zdi, tak nám zatrnulo (!) - a měli jsme namále! Ve 24´ jsme měli první tutovku, ale Evžen v rozhodující chvíli minul míč. Nepovedou úvodní čtvrthodinu jsme zakončili neslavně - v 25´ se hosté ujali vedení 0:1 gólem Kozelského. "Máme nevhodně poskládanou sestavu," zní unisono ochozem. V 29´ stačila lehká teč skluzem (to se mi to mluví, že?), ale Honza Sz. stál! Od té chvíle jsme se přeci jenom dostávali do šancí i my. Naši druhou tutovku neproměnil ve 40´ Marian! "Dneska tady nejvíc chybí trenér!"
Do 2. půlky nastoupil Zedňa místo Mariana a Džamp se posunul do středu zálohy. A hned to bylo vidět na naší hře. Od první minuty jsme hosty tlačili a ti postupně odcházeli fyzicky i psychicky. Perfektní útočnou akci zakončil ve 49´ Evžen (nástřelem do hostujícího obránce) a bylo vyrovnáno 1:1. V 51´ založil Jara náš rychlý útok, dobře mu sběhli dva hráči, gól z toho ale nebyl. "Před bránu, před bránu!" Já jsem chtěl ...!" "Ale h...o!" Tak taky vypadala konverzace hřiště - hlediště v dalším průběhu zápasu. Ale lepšili jsme se. V 54´ trestuhodně zahodil gólovku Peťa, ale neúnavně bojoval dál. "Konečně vyhráváme i souboje!" Kolem 60´ přišla naše ofenzíva - kopali jsme dva rohy a v 64´ další nadějný!  Zedňa pěkně kopl, Honza hlavičkuje a Jara mu do toho vběhl! "Miro, dělej si poznámky a doma mu to v klidu vysvětli!" :-)
Běžela 67´, zfilmovaný faul na lopatovského hráče č. 10 - a sudí nařídil penaltu! Pro sudího tím začaly těžké chvíle, pro nás taky! Lopatov si postavil míč na značku pokutového kopu - a Michal střelu vyrazil!!! Jenže v další hře se míč otřel o ruku Jary a hosté kopali druhou penaltu! Ovšem Kozelský ji kopl tak blbě, že netrefil v rozrušení naši bránu!!!
V další vyložené šanci se v 70´ ocitl Peťa, ale zase střílel nad!!! V 74´ to Peťovi konečně sedlo (po ose Szabó - Egner - Procházka), ale jeho výborná střela levačkou těsně minula tyč! Náš tlak na vyrovnání sílil, hosté zahrozili jenom brejkem v 81´, který Jara čistě zastavil. V 86´ se Honza K. snažil získat nastřelením roh, ale jeho střela trefila ve vápně ruku protihráče - a bylo z toho penalta pro nás. Hostující hráč (a náš bývalý) Lukáš Chromý protestoval tak nevhodně, že uviděl červenou kartu. Míč si v 88´ konečně postavil Džamp - a bezpečně proměnil. Ujali jsme se vedení 2:1! Do hry šel ještě Zdeněk za Vaška, ale na skóre se už nic nezměnilo. Bylo to naše těsné, ale zasloužené vítězství.
Rozhodčí Peňás měl v závěru i po utkání plné ruce práce, ale myslím si, že se hráči obou týmů loučili v dobrém.

Příští neděli jedeme do Višňové. Chceme určitě body!
                                                                                       Ladislav Nevrkla

   































Žádné komentáře:

Okomentovat