pondělí 25. srpna 2014

Volby 2014: Největší sídla, nejvíc kandidátek. Tak to platí na Hrušovansku

Velikost sídla je asi nejvíc určujícím faktorem počtu zaregistrovaných kandidátek do letošních komunálních voleb. Proto nepřekvapí, že co do počtu budou moci nejvíc vybírat v Hrušovanech n. Jev., Šanově a Božicích.
V centru mikroregionu Hrušovanech n. Jev. se proti sobě postaví Nezávislí, Nová generace pro Hrušovany, KSČM, HRUŠOVANŠTÍ NEZÁVISLÍ, Sdružení nezávislých kandidátů za rozvoj města Hrušovany nad Jevišovkou, Sdružení pro děti, mládež a proti hazardu a KDU-ČSL. Nečekaně silnou konkurenci má proti sobě současná radnice v Šanově. Kandidovat zde bude šest subjektů: Za rozvoj Šanova, SPOLEČNĚ PRO ŠANOV, ČSSD, Šanov občanům, TOP 09 a KSČM. Zajímavé je určitě to, že v Šanově proti sobě kandidují tři stranické kandidátky! Podobně výrazně zpolitizované kandidátky jdou do voleb v Litobratřicích. Tam jsou kandidátky čtyři, z toho tři politické. Voliči v Lopatově se potkají s kandidátkami ČSSD, KDU-ČSL, TOP 09 a Sdružením nezávislých kandidátů Pro Litobratřice. A podobně zpolitizované je to i v Hevlíně. I tam mají čtyři kandidátky: Moravané, ČSSD, Sdružení nezávislých kandidátů obce Hevlín a KSČM.
O Božicích píšeme samostatně, jenom dodám, že zde zaregistrovali 6 volebních stran. Po třech stranách kandiduje v Břežanech, Hraběticích a Mackovicích, po dvou v Boroticích a Pravicích a z jediné kandidátky - Sdružení nezávislých kandidátů Velkého Karlova - si budou "vybírat" ve Velkém Karlově. Asi to tam pan starosta dělá dobře, že zpacifikoval celou opozici! V Břežanech si to rozdá Sdružení nezávislých kandidátů pro Břežany, PRO BŘEŽANY I. a Sdružení nestraníků, v Mackovicích volal pan starosta tak dlouho po konkurenci, až ji má. Kandidovat budou SPOLEČNĚ PRO MACKOVICE, Sdružení nezávislých kandidátů a HASIČI. Tři kandidátky mají taky v Hraběticích. Kromě KSČM, kandiduje Sdružení nezávislých kandidátů a SDRUŽENÍ NEZÁVISLÝCH KANDIDÁTŮ. Na souboj dvou kandidátek se můžou těšit v Boroticích a Pravicích. V Boroticích si to rozdá Sdružení nezávislých kandidátů za hasiče a Nezávislí za Borotice a v Pravicích čeká voliče výběr mezi kandidáty sdruženími PRAVICE a PROSPERITA.
Ještě mrknu, jak jsou na tom v Čejkovicích, Hrádku, Jaroslavicích a Lechovicích. To je tak z našich sousedů vše.V Čejkovicích je jenom jedna kandidátka, v Hrádku a Jaroslavicích tři a v Lechovicích čtyři. Zdá se, že by zde taky rádi změnu.

               Ladislav Nevrkla

Žádné komentáře:

Okomentovat