pondělí 18. srpna 2014

Srpen se zlomil v půlce a my s ním

Stav 19.8.2014. Roury "60"se pokládat
nebudou, čistí se současný odtokový
kanál a otevřená strouha na Procházko-
vě  zahradě
V jednom z předcházejících ročníků tohoto blogu jsem během letních měsíců publikoval takový seriál úvah na rozličná témata života v Božicích. Letos na to zatím ani nebyl nějak čas, protože se i během prázdnin a dovolených v Božicích stále něco málo děje.
Přesto se nakonec objevilo několik podnětů, které mě k zamyšlení a úvahám nad životem v naší obci přiměly. Ty podněty jsou z tohoto víkendu a jsou zhruba tři. Prvním byl právě skončený fotbalový turnaj na Škárkovce, druhým diskuzní příspěvek z dnešního rána k tématu využití sálu kulturního domu a ten třetí je takový božický evergrýn - zaneřádění našich místních asfaltek nánosy z polí a polních cest.
Radostnější pohled je do "Prelátovy ulice", kde zdárně probíhá rekonstrukce vozovky, pokládání sítí a konečného povrchu ze zámkové dlažby. Za povšimnutí stojí i řešení silnice - chodník. Dokončený byl i přesun kontejnerů na odpad z papíru, plastů a skla do míst bývalého Dubova hostince. V sobotu byli k vidění i dva nádherné čopry a vlastně mě zaujal i dětský stan u Němečkových. Když jsem dneska ráno jel do práce a teploměr mi ukazoval 10°C, tak už to na spaní pod plachtou moc nebude. Dětem prostě prázdniny nezadržitelně směřují ke svému konci. Za 14 dní už budou zahajovat nový školní rok!

                                             Ladislav Nevrkla, PRO BOŽICE 2014, "Vždy na vaší straně"





Stav 17.8.2014
Stav 19.8.2014. Najdete rozdíly na fotografiích?
Stav 19.8.2014


1 komentář:

  1. Dobrý den. Silnice naproti kapličky se povedla ,ale nevím jestli chodíme po chodníku,nebo po parkovacím místě.Většina obyvatel to využívá jako chodník,ale musí kličkovat mezi zaparkovanými auty. Třeba to chtělo jenom označit.Když už se něco děla,tak pořádně.

    OdpovědětVymazat