sobota 10. března 2018

První cesta prezidenta Zemana povede na Znojemsko. Navštíví obec Zemanov (akt.)

V této vinárně bude prý nocovat pan
prezident
Psáno 26.1.2018. Jak v nočních hodinách uniklo z tiskového odboru Pražského hradu, nepovede tentokrát první cesta nového prezidenta na Slovensko, jelikož prezidenta Kisku moc nemusí, ale zůstane tak na půl cesty, na Zemanově milovaném Znojemsku. Jeho první inkognitozastávka bude samozřejmě v obci zvané Zemanov.


Po druhém kole volby se sice o tento titul přetahují naše Čejkovice s málo známou vískou "night club" Vrbovec, ale kancléř Vratislav Mynář již nekompromisně rozhodl: "O Čejkovicích psali v Rudém právu, tak se jede k Želvě!" Ostatně živočichy tohoto typu má pan prezident nejraději," doplnil tuto informaci hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Samotný mluvka ještě cosi šeptal o ztraceném literárním díle jakéhosi Maxe Mayera, který měl někde blízko Čejkovic působit a snad je v některé sousední obci i pohřben, ale podle interních pokynů Martina Nejedlého byli v té vesnici ve volbě Miloše Zemana vlažní, a tak si návštěvu hlavy státu nezaslouží. Navíc tam schválně těsně před volbami instalovali uprostřed nového kruhového objezdu nekonformní hodiny s vodotryskem, které odvádějí pozornost každého projíždějícího řidiče a tudíž hrozí, že by je hradní řidič mohl trefit. V samotných Božicích už se na sestřelení hodin na kruháku uzavírají vysoké částky. Jedna paní povídala, že hlavní cenu do tomboly věnuje snad samotný premiér v demisi Andrej Babiš a mluví se něco o tom, že by to mělo být jakési Čapí hnízdo u Olbramovic. Až pojedu zítra z práce, odbočím v Branišovicích na Olbramky, abych se podíval, jestli ta cena stojí vůbec za to. Musím se však plně věnovat řízení, neboť v Branišovicích plánují nastražit na řidiče, kteří pojedou strašně pomalu (pod 50 km/h), silniční past, jakýsi "padací most" inspirovaný důmyslnými pastmi lovců mamutů z nedalekého kraje pod Pálavou.

Miloš Zeman se hned po opojném vítězství nechal z televizní obrazovky slyšet, že na Znojemsko bude jezdit pravidelně 4x ročně, protože tento region je i z jeho strany dlouhodobě zanedbávaný, což je vidět na každém kroku. Dálnici zde naposledy budovala císařovna blahé paměti Marie Terezie, která je, jak se Miloš Zeman ve včerejším večerním rozhovoru pro Televizi Seznam přiznal, jeho nedostižným vzorem. A jelikož tomu reportérka Pavlína Kosová nechtěla rozumět, uštědřila jí Zemanova ochranka pořádný lepanec! A železnice končí kousek za další Zemanovou baštou, obcí Hevlín, což je teda ostuda! Zemanovo včerejší rozhodnutí obnovit železniční most před Dyji a položit zde elektrifikované koleje kvitoval na svém facebookovém účtu komunistický poslanec Pavel Kováčik, který zde zatím marně pořádá rok co rok nostalgické výšlapy. Do Laa d.Th. ho vždycky musí dovézt autobus nebo už to šel několikrát dokonce pěšky!

První návštěva Miloše Zemana s doprovodem je plánovaná na měsíc duben. Zúčastní se prý některého z vinařských koštů na Znojemsku. Rozhodnuto už však je o noclehu. Bude od nás ne tak daleko, v nově otevřeném sídle Vinných sklepů Lechovice ve vinohradě směrem na Oleksovice. Hradním řidičům však už teď přikázal, aby důkladně prostudovali odbočku z čejkovické křižovatky na nový obchvat kolem Lechovic a pak odbočení vlevo na Oleksovice, neboť prý slyšel cosi o nepovedeném návratu bývalého ministra zahraničí z loňského Znojemského historického vinobraní. A tak prý by dopadnout tedy v žádném případě nechtěl.

No a teď už se, vážení přátelé, probereme z povolební kocoviny a půjdeme si každý po svém. Víte, jak to říkal vzor každé české hlavy státu prof. T.G.M.: "Každý na své místo!"

        (lan)

P.S. Tento svůj původní komentář musím dnes (10.3.) doplnit o aktuální informace: Zemanovem se nakonec nestaly naše Čejkovice, ale ne tak vzdálené Kyjovice. Kdysi jsem tam jezdil do pálenice (než zanikla), teď se pojedu podívat, jak skutečně vypadá český prezident! Kyjovcové z Kyjovic, středověcí zemani, kteří načas ovládali i Křídlovice, musí mít nefalšovanou radost, že se do Kyjovic vrátí Zeman.
                           (lan)

1 komentář: