středa 14. března 2018

Má smysl zimní turnaj a ještě k tomu v sobotu?

Vrbič č.15 snižuje na 2:4
Hrát či nehrát zimní fotbalové turnaje? Má taková účast více plusů nebo mínusů? A vidíme nějaká pozitiva na naší letošní účasti? To všechno nás například napadlo, když jsme se dneska v poledne jeli podívat na náš předposlední zápas proti Oleksovicím.
Božice "BB" - Oleksovice 2:4 (1:2). Naše branky dali Ludwa a Vrbič. A kdyby Lukáš proměnil dvě tutovky v závěru zápasu, mohli jsme dokonce sahat po bodu.


Večer přidám i pár fotografií.
"Double Bí" znamená, že se vedoucímu týmu (zvanému jen pro ten dnešní den "Taktische Faul") podařilo dát dohromady dnešní sestavu, to byl malý fotbalový zázrak. Ze základu "Arsenalu" to bylo tak pět šest hráčů, které doplnil třeba náš dorostenec Zdenál Klimeš, kamarád Pavla Michaloviče  Mira z Hostěradic anebo Vasilův příbuzný Michail z Ukrajiny. Zahrál si Martin na stoperovi, Prochy, Ludwa, Honza Sz., taky třeba Pumpido (vzadu i vepředu). Z "Áčkařů" se moc nevedlo Zlatanovi ve středu zálohy. Vedle Vojty v brance byl velmi vytížený při svém prvním startu Pavel na kraji zálohy (skončil se zraněním lýtka). Branku dal opět Vrbič, kterému by ale slušelo přidat ještě výrazněji na pohybu. Pro mě byl dneska jedničkou Lukáš Hrobár. Taky hrál v zimě poprvé a byly tam rezervy, ale mně se prostě líbil. A velmi spolehlivě zahrál Zdenál na předstoperovi. To místo mu fakt sedí.
Chyběli z různých důvodů: trenér Bruno, zraněný Jura, Honza (Čudl), Kamil, Karlík, Broňa Horáček, zraněný Bojar se aspoň přijel podívat.

Krátky report:
1´ - Ani jsme se pořádně nerozkoukali, náš mladý bek č.3 propadl - a prohrávali jsme 0:1.
Pak to mělo k fotbalu svým způsobem daleko, ale snaha byla. Skoro do 30´ byly Oleksovice o něco lepší, ale pak fyzicky odešly, my se usadili na jejich půlce a když si levačkou napřáhl Ludwa - bylo po zásluze vyrovnáno 1:1. Ludwa je bojovník a za nás palec nahoru!
Místo abychom  si udržovali mírný tlak, tak jsme opět laxně ztráceli míče a po druhém kiksu mladého beka to v 35´ bylo 1:2.
Zbytek poločasu byl pod naší taktovkou, dobře kopnutý roh Ludwou však nikdo do branky soupeře nedotlačil. Naopak své umění musel z jednoho brejku ukázat Čábo v naší brance. Ještě jednou jsme měli blízko k vyrovnání po dobře kopnutém přímém kopu Pavlem, ale míč téměř lízl horní břevno.
Ve 48´ vyrobil penaltu Zlatan. Vojta směr střely vystihl, ale míč šel přesně k tyči. Prohrávali jsme tak 1:3. Pět minut nato Oleksovice přidaly ještě další gól na 1:4 a bylo to na ručník. Prostřídali jsme, nevzdali to, zabojovali, do hry se vrátil Pumpido, Lukáš - a těsně před koncem jsem po zásluze zmírnili Vrbičem naši porážku na 2:4.

Byl to klasický přípravák. Otazníky z úvodu reportáže však zůstávají! Odpoví na ně někdo?

                                      (lan)












































1 komentář:

  1. Dneska si svůj přípravný zápas zahrála i božická Benfika a zdolala snaživý Velký Karlov na jeho nekvalitním jílovitém hřišti 5:1. Z penalty dal náš gól Laďa Sedláček a jeden gól dal Petys!!! Další dvě gólovky prý schválně promáchl, aby nemusel platit....Každopádně bylo v podvečer v našem kulturním stánku hodně hlučno a veselo! A o to v pralesních ligách jde především...

    OdpovědětVymazat