úterý 13. října 2020

Nepříjemný zážitek volební z Božic


 Nešlo o žádnou kampaň, nějaké vyhrocené emotivní projevy, ale o nepochopitelné lidské selhání. Jeden z netrpělivých voličů odešel po aktu (volebním) na toaletu. Zdržoval se tam podezřele dlouho. Hned po opuštění této místnosti jsme ji zkontrolovali. A ejhle! Zásobník s papírovými utěrkami na ruce byl téměř prázdný! (Před týdnem byl po jeho odchodu dočista prázdný!).


Zato batoh na zádech staršího muže asi skrýval úlovek. Ne, neprohledávali jsme ho, jenom jsem za ním ze schodů zavolal, jestli mu to není trapné a jestli se nestydí! Se sklopenou hlavou a očima zabodnutýma do dlažebních kostek chodníku před kulturákem zrychleným krokem opouštěly jeho dlouhé, častou pravidelnou chůzí trénované nohy "bojiště".

I takoví lidé žijí mezi námi a i takoví lidé kazí dobré jméno naší obce. Nemluvě o jeho sousedech, kteří si s ním taky užívají své.


1 komentář:

  1. Prý tady chodí podobných chmatáků, kteří berou rádi z cizího, víc... No, tak to se teda nemáme čím chlubit. Mám takový dojem, že se před časem na radniční úrovni ševelilo cosi o obecní policii v rámci Hrušovanska. To už usnulo?

    OdpovědětVymazat