sobota 28. listopadu 2020

Aktuální informace z obce. Podrobný rozpočet na 2021 a Ukliďme Božice


 Podrobný rozpis návrhu rozpočtu obce Božice na rok 2021 je k nahlédnutí v kanceláři obecního úřadu, předpokládám v kanceláři pana starosty. Přeji všem příjemné počtení. Jinak všichni jistě čekáme, kdy nás vládní PES pustí ven a přinese nám trošku té volnosti. Mikuláš s andělem doprovázený bandou čertů jsou tak trochu v ohrožení.

V kapitole příjmů se počítá s propadem daňových příjmů obce. Zatím je to jenom hrubý odhad.

Nejvýraznější výdajovou položkou je zafinancování božických hasičů. V areálu bývalé sběrny druhotných surovin (vedle sběrného dvora, to je něco jiného) budou postaveny nové zateplené garáže, aby hasiči měli techniku připravenou k okamžitému použití i s vodou v cisterně. Taky výdajová kapitola "pitná voda" je významně navýšena.

Výrazné snížení výdajů se týká kapitoly "Silnice". Tam je navržen výdaj o 5 milionů Kč nižší! Méně se dá i na sport. Naopak na božické kino se i v roce 2021 počítá s výdaji téměř půl milionu Kč. Ale jak píšu: Podívejte se do rozpočtu a když vám nebude něco jasné, zavolejte panu starostovi.

A komu není lhostejné naše životní prostředí, může se zapojit do sběru odpadků v božické přírodě. Sdružení Naše Božice pořádá v sobotu 5. prosince od 10 h akci UKLIĎME BOŽICE.

                                    (lan)

P.S. Rozsvícení vánočního stromu před kulturním domem by mělo proběhnout v intimní atmosféře na první adventní neděli, což je tuto neděli. Jestli vedle stromu nepřibude třeba adventní věnec nebo pěkný betlém jako v řadě okolních obcí, nevím. Necháme se překvapit. Letos na nějaký nový nápad bylo dost času, když už se dávno ví, že na adventní program s občerstvením a svařáčkem si letos musíme nechat zajít chuť.








......................................................
Akce Ukliďme Božice v sobotu 5. prosince se zúčastnili dva občané a ve větrolamu za hřbitovem nasbírali pytel pet lahví, které následně odvezli do ekodvora. Škoda, že tuto aktivitu aspoň mediálně nepodpořila naše obec.




2 komentáře:

  1. Kdo zaslechl včera (v sobotu) nějaké výstřely v revíru, tak to myslivci naháněli zvěř. Příští sobotu 5. prosince se naopak do revíru vydají dobrovolníci, aby uklidili nepořádek, který se tam nachází. Akce začíná v 10 h, ale není uvedeno kde. Tak třeba se to během týdne upřesní.

    OdpovědětVymazat
  2. Akce Ukliďme Božice v sobotu 5. prosince se zúčastnili dva občané a ve větrolamu za hřbitovem nasbírali pytel pet lahví, které následně odvezli do ekodvora. Škoda, že tuto aktivitu aspoň mediálně nepodpořila naše obec. Foto z akce na https://www.facebook.com/NaseBozice

    OdpovědětVymazat