pátek 13. listopadu 2020

Jiří Kacetl zasedl v krajském výboru pro meziregionální vztahy

 


Skvělá zpráva. Jiří Kacetl byl na ustavujícím zasedání zastupitelstva Jihomoravského kraje zvolen členem krajského výboru pro meziregionální vztahy.

Sám k tomu dodává: Děkuji všem zastupitelům Jihomoravského kraje, kteří mě dnes svými hlasy zvolili za člena Výboru pro meziregionální vztahy. Smyslem výboru je radit krajským zastupitelům v daném oboru působnosti a také jim iniciativně předkládat návrhy k projednání. Pro Moravské zemské hnutí, za které jsem v rámci koalice Spolu pro Moravu kandidoval, se tak poprvé v jeho historii otevírá možnost prosadit a uskutečnit alespoň malou část z jeho programu.

Naším cílem bude nejen navázat na dosud úspěšnou spolupráci Jihomoravského kraje se sousedními dvěma kraji Slovenska a spolkovou zemí Dolní Rakousko, ale i předložit zcela novou strategii, jejímž cílem bude sblížení všech krajů na území Moravy, tedy kromě Jihomoravského kraje také kraje Vysočina, Olomouckého, Zlínského, Moravskoslezského a regionů Dačicka, Svitavska a Moravskotřebovska, podpora jejich spolupráce (tvorba společných projektů) v oblasti propagace turistického ruchu, kultury, podpory ekonomiky či ochrany životního prostředí."

(lan)

2 komentáře:

  1. Mně se líbí jeho "územní" přístup k Moravě. Toto je určitě výbor, kde může být velmi platný, ale přesto by mu to slušelo i někde ve vedení muzea ve Znojmě. -nl80-

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlasím, babu ředitelku z muzea vyhodit a on by se hodil na post ředitele. Konečně by muzeum vstalo z mrtvých. Pan Kacetl je plný nápadů,odborník na historii.

    OdpovědětVymazat