středa 4. listopadu 2020

Lidi, ozvěte se za otevření škol! (dopl.)

Dneska už není ve funkci ani Prymula,
ale ministr Blatný, který tam asi taky
dlouho nevydrží. Říká se: Do švestek...,
 tak řekněme do Mikuláše?

 Nová petice nazvaná VRAŤME DĚTI DO ŠKOL A ZEMI DO NORMÁLU má během dvou dní už více než 3 000 podpisů. Je cílená na znovuotevření škol, především pak na žáky 1. stupně a mezi nimi primárně na prvňáky a druháky. Viz https://www.petice.com/signatures.php?tunnus=vrame_zemi_do_normalu&page_number=309&num_rows=10&s=78939886


Bezprecedentní  a ničím omluvitelný krok Babišovy vlády je třeba co nejrychleji zvrátit. Jsme jediní v celé Evropě, kdo úplně zavřel školy, dokonce i na Slovensku chodí děti do školy. 


Kromě petice je slyšet den ode dne silnější hlas nespokojeného obyvatelstva celého Česka, aby bylo toto drakonické opatření zrušeno. Slaboučký hlas ministra školství pana Plagy nezmůže jak vidno zhola nic!!!

Velmi razantně se do vládního opatření opřel náměstek pro školství Libereckého kraje.

„Třídy nebyly ohnisky, stát tají data, je to šokující,“ tvrdí školský náměstek

Za šokující a neuvěřitelný má školský náměstek libereckého primátora Ivan Langr postup státu po uzavření škol. Jak tvrdí, v Libereckém kraji školy rozhodně ohnisky nebyly, navíc od státu dosud nedostal žádná data.

Článek

„Je moc bezva, že profíci budou zase moci kopat do meruny nebo šťouchat do puku. Stejně jako doufám, že jiní profíci si třeba konečně zahrají na své hudební nástroje a také zazpívají. Co je ale mizérie, že školáci nadále zůstávají doma a postupně ztrácejí vědomosti – to je hořká realita – při distanční výuce, která bohužel někdy ani výukou není, a budou čelit, nebo už dokonce čelí potenciálním patologickým změnám v rodinách a třídních kolektivech. Holt někdo to vylobbovat umí, někdo ne,“ zareagoval Ivan Langr sarkasticky na uvolnění covidových pravidel pro profesionální sport. Langr je za Starosty pro Liberecký kraj náměstkem primátora Liberce. Na starosti má právě školy.

Proti jejich uzavření dlouhodobě bojuje. Tvrdí, že školy nejsou rizikové. Opírá se ovšem pouze o údaje, které má z libereckých škol. O srovnávací celostátní data požádal stát v den uzavření základních škol, dodnes je ovšem nemá. Považuje to za neuvěřitelné a šokující.



1 komentář: