úterý 10. listopadu 2020

"Na mý slova brzo dojde"


 Babišovy Lidové noviny otiskly minulý týden můj příspěvek k co nejrychlejšímu návratu prvňáků a druháků do škol a dneska se roztrhl pytel s ministerskými názory na toto téma. Nejvstřícněji se tváří ministr školství Plaga, který v rozhovoru pro LN říká, že vidí návrat prvňáků a druháků do školy ještě v listopadu 2020!!!! 

Překvapivě vstřícně se k tomuto tématu vyjádřil i největší skeptik ve vládě ministr vnitra Hamáček. 

Ministr školství Robert Plaga před několika dny nastínil, že jeden z možných scénářů, jak dohnat učivo, je, že by letní prázdniny posloužily jako náhradní termín pro docházku. To by znamenalo, že přes prázdniny by fungoval školní režim.

"Souhlasím s tím, že musíme udělat všechno pro to, abychom ten rozdíl, který vznikl, dohnali. Největší problém u prvňáků a druháků je, že nemají ještě zažité školní návyky. A nejhorší to je u prvňáků, kteří přišli do školy a prakticky hned skončili. Takže pokud bude nějaká možnost, jak to dohnat, určitě budu pro," dodal ministr vnitra Jan Hamáček pro ŽivotvČesku.cz.

                (lan)




3 komentáře:

  1. U nás pramení nespokojenost obyvatelstva ze zavřených škol, ve Francii se zase naopak protestuje za jejich zavření. Asi se vždycky něco najde, doba je holt zlá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ve Francii neví, co to je...a my se budeme divit, až to budou děti dohánět povinnou školní docházkou o hlavních prázdninách!!! To se nám bude líbit? Za R.-U. škola končívala kolem 15. července. Zdá se, že se si to v roce 2021 vyzkoušíme po stu a více letech znovu. Asi si to zasloužíme....

      Vymazat
  2. Na mý slova fakt asi brzo dojde: Pokud se bude epidemie koronaviru vyvíjet jako dosud, mohli by se žáci prvních a druhých tříd vrátit do škol 18. listopadu. České televizi to řekl premiér Andrej Babiš (ANO). Ministr školství Robert Plaga (ANO) a ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) svolali na dnešek ve 13.15 k návratu dětí do škol tiskovou konferenci.

    OdpovědětVymazat