sobota 28. listopadu 2020

Příklad z Uherského Brodu. Hodně občanů Božic má kořeny na Uherskobrodsku

 


Hospodu Restart bar otevřeli v sobotu odpoledne navzdory koronavirovým opatřením v Uherském Brodě na Uherskohradišťsku. Nikoliv však jako restauraci, ale jako agitační středisko na podporu nově vznikající politické strany Občanský odpor. Chtějí tak bojovat za svobodu podnikání. Právu to řekl provozovatel zmíněného zařízení Tomáš Weintritt.

Otevřeno bude podle něj denně od 15:00 do 22”00 hodin. „Každý, kdo má zájem může přijít, vyslechnout si naše názory a případně podepsat petici za to, abychom byli uznáni jako politická strana. Podaří-li se nám sesbírat potřebný počet podpisů, vstoupíme do politiky. Hodláme se prostě postavit proti odpírání svobody podnikání a jakékoliv svobody ovládané covid hysterií. Proto se nehodláme omezovat nařízeními vlády, která porušují základní ústavní práva České republiky,“ prohlásil Weintritt. Případných postihů za nerespektování vládních nařízení se nebojí.

Na místo těsně před otevřením dorazila i policejní hlídka. Já jim slíbil, že tady nebudou opilci, že tu bude pořádek. Kdo si něco bude chtít dát, toho ale obsloužím. Ve Sněmovně se poslanci také občerstvují,“ podotkl Weintritt.

Za hodinu se v „baru“, kde panovala poklidná atmosféra, objevila asi desítka lidí. Petici podepsali čtyři. Vrátili se tam i policisté. Po diskuzi s provozovatelem ty, co byli uvnitř, legitimovali a poté opět odešli. „Vyzvali mě, ať zavřu s tím, že porušuji krizový zákon. To jsem odmítl s tím, že nic neporušuji. Pokud mi to úředně zavřou, naznačili mi to, podám na ně žalobu a zítra otevřu znovu,“ řekl Právu ještě Weintritt.

2 komentáře:

  1. Česko se ve čtvrtek 3.12.2020 přesune ze 4. do 3. stupně rizika. S omezeními se budou moci otevřít obchody, služby i restaurace

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bude zrušeno omezení vycházení, znovu se bude moci prodávat i v neděli. Znamená to například znovuotevření restaurací, všech obchodů i provozoven služeb nebo zrušení omezení volného pohybu osob v nočních hodinách. Venku by se mohlo scházet až 50 lidí místo současných šesti, skončit by měl i zákaz konzumace alkoholu na veřejně přístupných místech, naopak povinnost nosit roušky ve všech vnitřních prostorech a ve vybraných veřejných místech by zůstala.

      Vymazat