středa 9. prosince 2020

Babišova vláda se omlouvá za "politováníhodný případ"


Znáte ji všichni:
 Náš ústav se mými ústy co nejsrdečněji omlouvá za toto politováníhodné nedopatření, ke kterému dochází maximálně… Kolikrát sestro? …třikrát za deset let. Chocholoušek, Donald, čepující prďola, nebohý uklízeč, minimalista Uko Yeshita, STS Chvojkovice – Brod, úplatky, vysušení, vylovení, odbahnění, rozklepaný nýtek… Co k tomu dodat? Idiot Luděk Sobota, zvaný též Jakožeherec, prostě musí podat vynikající výkon, když mu někdo napíše roli na tělo. On vlastně nehrál, on se choval tak jako normálně. Kolik třešní, tolik višní. 


Ano, jistě znáte je všichni. Jsou to hlášky a scénky z nezapomenutelné české komedie z dob hluboké normalizace, kdy nám nezbývalo nic jiného, než hledat cestičky, jak se z tehdejších opatření a nařízení nezbláznit a žít aspoň nějak normálně. Nás pronásledovali kvůli dlouhým vlasům, že jsme hráli big beat a vystupovali v malých venkovských sálech, hospodách a vznikajících kulturáčcích bez tzv. přehrávek. Dneska nás neonormalizační režim oblažuje každý den nějakou změnou ve svých opatřeních, jeden ministr překřikuje druhého a trumfuje ho ve výhružkách. Zvláště mě pobavil  ministr všeho druhu Zaorálek, který včera vyhrožoval neposlušným občanům a podnikatelům, že pro ně bude požadovat tvrdé finanční tresty!

Dneska vláda škemrá o prodloužení nouzového stavu. Všichni víme, že takový stav už není potřeba, nejvýstižněji to formulovali Starostové a nezávislí (STAN). Naneštěstí vládní trio ANO+ČSSD+KSČM nás ještě do Vánoc asi potrápí a omezí.

A ten "politováníhodný případ" z dneška? 

Vláda změní rozhodnutí, podle kterého si nyní lidé ani nesmějí odnášet pivo z restaurace například ve džbánku nebo v plastové lahvi domů. Nebylo to cílem, řekl ve středu poslancům při projednávání vládní žádosti o další prodloužení nouzového stavu ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO).

Tato „politováníhodná záležitost“ bude napravena během 24 hodin, uvedl ministr. Původním cílem bylo podle něho omezit konzumaci alkoholu na veřejnosti. 

Takže se chlapi nemusí bát, že by si "nezkousli" svoje pivko pod stodolami nebo pod kostelem ....



 

1 komentář:

  1. K datu 12.12. 2020 jsou v Božicích evidováni 3 nakažení covidem-19. A tak jak na fotografii si ani Andrej Babiš brzo nesedne. Sám sobě dá zaracha...

    OdpovědětVymazat