pondělí 7. prosince 2020

Jak číst vládní nápady

Ranní Božice 7.12.2020

 Je to smutné čtení a ještě smutnější poslouchání. Babišova vláda, která se od jara "plácá" v opatřeních proti pandemii koronaviru, zdvihá varovně černé obočí, tahá současně za ruční brzdu i drží nohu na plynu a topí v přehřátém autobusu. A ten se někam řítí... 




Podívejte se na výběr největších dnešních vládních "perel":

Návrh očkování v Česku: Vakcína bude pro 7 milionů lidí, ale ne pro děti. Senioři dostanou přednost před zdravotníky (Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/cesko-ma-objednanou-covidovou-vakcinu-pro-temer-sedm-milionu-lidi.A201207_131824_ln_domov_vag). 

Rozuměj: Otestujeme to na vás seniorech. Když se něco nepovede, no tak se prostě nedá nic dělat ....



„Ve chvíli, kde se neprofesionální sportovní kluby budou ochotny podrobit před každým zápasem testu, potom nemusí sportovat s rouškou. Ten výsledek testu je platný 48 hodin. Ve chvíli, kdy to nebudou aplikovat, platí pro ně omezení tak, jak jsou nastavená,“ řekl Blatný. (Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/cesko-ma-objednanou-covidovou-vakcinu-pro-temer-sedm-milionu-lidi.A201207_131824_ln_domov_vag). 

Rozuměj: Chcete si zahrát přátelský zápas Hrušovany n. Jev. - Božice? Můžete, ale zaplaťte si test. Kdo to bude platit? Snad obce, kde uvedení fotbalisté hrají? Asi těžko ...



Restaurace budou muset od středy zavřít v 20:00, na veřejnosti se opět nesmí konzumovat alkohol (Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/zive-vlada-projednala-narust-nakazenych-hrozi-cesku-zprisneni-opatreni.A201207_152324_ln_domov_sei). 

Rozuměj: Seďte doma na zadku a tam si pijte, jak chcete. Takže ožijí sklípky i garáže...



Až 50 tisíc za pivo na ulici, 3 miliony za noční provoz hospody. Chystá se zpřísnění trestů za ignoraci opatření (Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/novela-krizoveho-zakona-pocita-s-vyrazne-vyssimi-pokutami-za-porusovani-vladnich-narizeni.A201207_182339_ln_domov_lihem). 

Rozuměj: Tak schválně, kolik zaplatí ti, co stojí u zídky pod kostelem v Křídlovicích?

                                        (lan)


1 komentář:

  1. Registr vozidel zatím uzavřen
    Z důvodu výskytu onemocnění COVID-19 na pracovišti registru vozidel Městského úřadu Znojmo (jedná se o pracoviště v budově na Pražské 59) bude ve středu 9. 12. do pondělí 14. 12. uzavřeno pracoviště REGISTRU VOZIDEL včetně přepážek TECHNIKŮ REGISTRU VOZIDEL.
    Odbaveni budou pouze klienti objednaní přes rezervační systém úřadu. Podle aktuálního vývoje bude chod registru vozidel obnoven ve středu 16. 12. 2020.
    Agenda občanských průkazů, cestovních dokladů, evidence obyvatel, registr řidičů funguje standardně.
    Pro doplnění: v neúřední dny (úterý, čtvrtek a pátek) je úřad pro veřejnost uzavřen.
    Děkujeme za pochopení.

    OdpovědětVymazat