pondělí 21. května 2012

Fenomén: Božičák v Manéži Bolka Polívky

Jak často lze vidět Božičáka v televizi? No, moc často to zrovna není. Kdo se díval na sobotní Manéž Bolka Polívky, ten to štěstí měl - viz http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1093417350-manez-bolka-polivky/.
Tím naším spoluobčanem, který mohl celému národu předvést své hudební umění, byl Petr Špatina. Muzikant, kterému nečiní problém přijít mezi své kamarády a známe do hostince Kudlička, aby je pobavil svými kousky. Výborný muzikant i bavič, na druhé straně skromný nenápadný člověk s culíkem a brejličkami. Račte si vybrat. Kdo v sobotu pobýval po 20 h v našem hostinci, ten si užil přátelského posezení se jmenovaným umělcem. Já viděl pořad ze záznamu na internetovém vysílání. Kdo máte v televizi Archiv ČT, můžete se podívat i tam. Stojí to za to.
Petr Špatina se představil ve svých dvou rolích: ve hře na harmoniku (akordeon) a především ve hře na skleničky, přesněji řečeno na skleněnou harfu. Že pořád někteří tohoto člověka neznáte? Tak napovím, že už nějaký čas bydlí na bývalém Hatašovém při vjezdu do Božic.
A ještě jednou, ruku na srdce: Kdo z nás se dostane do televize a kdo z nás se v televizi objeví v hlavním vysílacím čase a v tak prestižním pořadu, jakým bezesporu je Manéž všestranného umělce, valašského krále a milovníka života Bolka Polívky?! Ve 49. díle Manéže se tam představil náš spoluobčan Petr Špatina.
Jsme docela hrdí na to, že náš krajan takovým způsobem proslavil naši obec. A tak mě napadá kacířská myšlenka: Jak to, že ještě nikdo nepozval Petra Špatinu k vystoupení při některé ze společenských akcí v naší obci. A že už jich letos docela dost bylo. Ale nikdy není pozdě.

                                                                                   Ladislav Nevrkla










1 komentář:

  1. Musím se omluvit, na čarodějnice už Petr Špatina zkontaktován byl, ale pro zdravotní indispozici se nakonec omluvil. tak třeba se to podaří brzy při jiné příležitosti. Božický společenský život je dosti bohatý. (lan)

    OdpovědětVymazat