sobota 5. května 2012

Hasiči: Okrsek ovládly Božice

Letošní hasičskou sezonu v soutěžích hasičského sportu zahájili naši hasiči nejen účastí, ale i pořádáním okrskového kola. Velmi potěšitelné bylo to, že se zde sešlo rekordních 8 družstev: 6 mužských a 2 ženská.

Naši hasiči v komplet mladé sestavě odvedli výborný výkon, který jsem bohužel pro účast na jiné akci neviděl, stejně jako naše děvčata, která absolvovala druhé kolo v nejsilnějším složení a nejenže se posunula na 1. místo, ale velitele božických hasičů Jana Szabó potěšil i  super čas 19,87 s.
Na celém kole potěšila plná účast, přátelské kontakty a taky účast děvčat z Břežan (na několika snímcích). Tomáš Gambas odvedl v přípravě obdivuhodný výkon a díky němu se břežanští hasiči opět vracejí na scénu, a to hned v obou kategoriích.
Vítězné mužstvo Božic a obě ženská družstva postupují do obvodového kola, které se uskuteční v květnu v Hostěradicích (viz kalendář akci na webu HZS). Poděkování za zdařilou akci patří božickým pořadatelům, hlavnímu rozhodčímu ze Šanova a sv. Petrovi za možná až moc příznivé počasí.
Naši hasiči museli soutěžit se stříkačkou zapůjčenou od břežanských, jelikož jejich "osmnáctka" přes noc vyhořela "v elektrice" a už dnes je v péči opraváře, aby již v úterý byla připravená k případné akci. Nemilé ráno, kdy po otevření zadních dvířek avie vyšlehly z prostoru plameny, zůstane asi nadlouho nepříjemnou hasičskou vzpomínkou na rok 2012. Všichni shodně konstatují: Ještěže po včerejším tréninku, kdy došel benzín, ho nedolili do nádrže. Chtěli tak učinit až ráno ...
Oficiální výsledky budou zpracovány a otištěny na stránkách HZS, podle hlavního rozhodčího by měly být následující:
Muži:
1. Božice
2. Pravice
3. Břežany

Ženy:
1. Božice
2. Břežany
                                                                  Ladislav Nevrkla






























Žádné komentáře:

Okomentovat