pondělí 28. května 2012

Florbalová sezona žáků - tři nejvyšší příčky doma!

Opět se nacházíme v období, kdy vrcholí florbalové soutěže napříč všemi kategoriemi. Poslední boje o body a vyhlášení celkových výsledků pro tuto sezonu tak byly na programu i na čtvrtém turnaji Florbalové ligy nadějí.
Pro božický tým byl tento turnaj speciální. Elévové i mladší žáci, které v letošní sezoně vedl Miroslav Fojtík, Ondřej Dokulil a Vojtěch Svatoš, na turnaji bojovali o tu nejvyšší příčku. Do tohoto turnaji také nastoupily poprvé oba týmy ve svých nových dresech.
Našim nejmenším se sice podařilo v sezoně osmkrát v řadě neprohrát, ale nakonec rozhodl jediný gól o tom, že brali druhou nejvyšší příčku. Ta by však neměla být spojena se zklamáním. Většina týmu letos s florbalem začínala, a tak je druhé místo velkým úspěchem. To, jak se tým během sezony dokázal vypracovat, jak přistupoval k tréninku a jaký florbal na závěrečném turnaji předváděl, si zaslouží velký obdiv a gratulace!

Mladší žáci nastupovali tuto sezonu s jasným cílem. Tím byl zlatý pohár v této kategorii. Po druhém místě v loňské sezoně nechtěl tým nechat převahu na straně týmu z Prosiměřic. Tabulka mluvila před posledním turnajem jasně. Rozhodující utkání proběhlo právě s týmem z Prosiměřic. To naši zvládli a domů si odvezli pohár za první místo. Tento tým po několika zaškobrtnutích předváděl velmi kvalitní výkon jak po stránce florbalové, tak ve směru fair-play. Jedenáct výher a pouze jedna prohra mluví za vše. Z týmu mladších žáků šel tuto sezonu florbalový strach. Nebylo to ale zadarmo. Kluci si tento úspěch vydobyli tvrdou prací. Gratulujeme!

Ocenění pro nejužitečnějšího hráče našeho týmu elévů získal Milan Jedlička a týmu mladších žáků Jiří Hrbáček. 
Po roce si naši hráči tedy opět odvezli po posledním turnaji uznání a dva nejcennější poháry!

Poděkování si zaslouží i rodiče za celoroční pomoc při turnajích. Děkujeme i fotbalistům za zapůjčení kraťasů do posledního turnaje.

Jak název článku sliboval, naši mladí florbalisté získali i bronzové umístění.  Tentokrát však ve Znojemské florbalové lize starších žáků. V této lize se božický tým představil letos poprvé a neměl to jako jediný vesnický tým vůbec snadné. Pod vedením Jakuba Zifčáka se jim však podařilo po počátečním rozkoukání vybojovat třetí místo a nechat dva znojemské týmy za sebou. Gratulace si zaslouží nejen hráči za tvrdou práci a předváděné výkony, ale také jejich obětavý trenér!

Sezona našich žákovských kategorií bude opět uzavřena exhibičním utkáním v sobotu 23. června 2012. Zde proběhne soutěž v nájezdech, vyhlášení nejužitečnějších hráčů sezony a utkání proti týmu mužů a týmu složeném z rodičů mladých nadějí. Tímto jste všichni na tento florbalový svátek v břežanské hale zváni.

Na našich stránkách 
http://pantherszaci.webnode.cz  naleznete podrobnější články, fotografie v plném rozlišení, videa a aktuální informace o florbale nejmladších božických hráčů.

                                                                                                           Miroslav Fojtík




Pohár  - mladší žáci

Pohár - elévové





















Žádné komentáře:

Okomentovat