sobota 14. července 2012

Na Škárkovce opět fotbal. Tentokrát pod taktovkou hasičů

Po dvou letech (více viz http://www.probozice.wz.cz/index.php?menu=150820104) se hřišťátko na Škárkovce stalo opět centrem sportovně společenské akce - fotbalového turnaje. Vzhledem k tomu, že jej poprvé pořádali hasiči, dostal turnaj opět označení 1. ročník. (lan)

Škárkovská tráva si, dle slov pořadatelů, odbyla svou derniéru za účasti osmi kvalitních týmů. Turnaj nabídl zajímavou podívanou, jelikož součástí mnoha celků byli současní či minulí božičtí fotbalisté, nehledě na tým Pacíkovců, který do svých řad povolal i přespolní, více než kvalitní hráče (např. bratry Šuráňovi či Radka Bartla). Tým Pacíkovců se však nakonec ukázal jako největší kaňka turnaje, protože nečekali, že turnaj bude trvat tak dlouho a jednotliví členové měli své povinnosti ve svých domovských mužstvech a na finále se byli schopni sejít jen dva členové družstva (T. Kudlička a D. Švejdík). A tak bylo finále odpískáno bez boje. Verze vítězů turnaje je, že Pacíkovci dostali strach.
Zástupce hlavního sponzora, Pavel Michalovič, předal týmům na 8. - 2 . místě a hostinskému Džankovi pamětní vína Vinných sklepů Lechovice, vyrobená speciálně pro turnaj na Škárkovce. Týmu na prvním místě to předat nemohl, jelikož byl jeho členem. Dalšími členy vítězných Raplů byli Kuba Rambousek (Suchohrdly), Marian Vávra, Zdeněk Chrenovský, Marek Szabó, Honza Szabó ml. a gólman Filip Seidl (Tasovice) - viz foto. Černým koněm turnaje se stal domácí tým Škárkovka, který nakonec skončil na třetím místě, ale jeho hráči předváděli pěkné výkony, aniž by měli ve svých řadách přehršel "profíků". Prim zde hrál Patrik Šotkovský, další hráči ho vhodně doplňovali.
                                                                            Pavel Nevrkla


Místo finálového zápasu byl na závěr turnaje sehrán exhibiční zápas Rapli - Hasiči. Ve hře to sice skončilo 6:2, ale po "dohadovacím řízení" se oba týmy rozešly smírně 3:3 a o výsledku utkání rozhodovaly penalty. Ty opět vyhráli Rapli a jak to všechno skončilo, ví jenom aktéři sami. Nebylo to podstatné, důležitá byla radost ze hry! Zápasy řídili v duchu fair play Petr Fiala a Radek Kapaňa. Neměli ani moc co pískat, hráči si hru na malém plácku korigovali sami. I křídlovických diváků se v průběhu turnaje objevilo na Škárkovce dost. Škoda nevyzpytatelného počasí. Přestože na ně byli pořadatelé připraveni, tak po začátku deště mnoho diváků odešlo. Skalní příznivci tam však vydrželi ještě dlouho po skončení turnaje.
Hřišťátko na Škárkovce teď prý čeká rekonstrukce a úprava travnaté plochy.
                                                                                                       Ladislav Nevrkla s přispěním Pavla

P.S. Pokud někomu nesedí -y- v názvu vítězů  - RAPLY - tak je třeba konstatovat, že pro jména vlastní či vlastní pojmenování pravidla češtiny neplatí. Můžeme si zvolit pojmenování v podobě, v jaké chceme my.
                                                                                              (lan)







































                                                                   

5 komentářů:

  1. Kuba Rambousek je z Miroslavi

    OdpovědětVymazat
  2. Proč se takový turnaj nehraje radši na umělém hřišti za školou?Tam je všechno,záchody ve škole i lepší hřiště.K.

    OdpovědětVymazat
  3. pacikovci se nikoho nezalekli a příští podobnou akci by mohl byt nakresleny herní plán protože o umístění tam nechyběl jen tým pacíkovcu ale tak i celky borotic a realu madrid tak si myslím že se mohlo hrát o bronz a pak finále a mě osobně bylo řečeno že postupují dva týmy z každé skupiny takže zbylé dva jak se řiká mohli balit kufry ale týmu vítězu samozřejmě gratuluji

    OdpovědětVymazat
  4. Já si rovněž nemyslím a nevidím důvod, proč by Pacikův tým měl být nějákou kaňkou či co. Pravdou je, že kluci umí hrát trošku jiný fotbal, ale pořád mají, jak řekl sám Pacik, ,,jen´´ 2 nohy. Jak už je zde psáno, systém turnaje byl ze začátku dobrý, potom nabral spád neřízené střely a bylo to naprosto zbytečné, už když jsem odcházel já se svým týmem. Nepochopitelně hrané zápasy k ničemu, když tam čekali 4 týmy o umístění. To bylo poněkud nelogické, teď už pozdě řešit, ale rozhodně si nemyslím, že je to důvod nazývat Pacikův tým kaňkou. Myslím, že všichni ví, že Ti kluci fotbal hrát umí a rozhodně se nezaleknou kluků z vesnice. Neobhajuji ani nesrážím nikoho, jen trošku objektivnosti by možná taky nebylo k zahození..... E.E

    OdpovědětVymazat
  5. Nevím, jestli tím uzavřu diskuzi, ale můj názor je asi takový: a) turnaj na křídlovické půdě, konkrétně na Škárkovce, je určitě zajímavý. To místo je prostě křídlovické "genius loci" a i z toho důvodu si myslím, že je dobře, že se hraje právě tam; b) to, že za 8 zúčastněných týmů nastoupily i "hvězdy" nejen našeho mužstva, je jenom dobře! Prostě takovýto turnaj v nabídce jiných jen tak není; c) pravdou ovšem je všechno, co napsali mí předchůdci; d) závěr: je třeba organizačně lépe připravit herní průběh turnaje a zajistit WC.
    A ještě slovo do vlastních řad: Pacíkův tým určitě nebyl "kaňkou" turnaje. Pouze vinou pořadatelů nemohli sehrát finálový zápas a nemohli tak dokázat, že se - třeba - mohli stát vítězi turnaje! Takhle byli "jenom" druzí!!! A ještě něco: Zdravím své bývalé žáky Michala, Radka i Jarka,a mrzí mě, že jsem se na turnaj nedostavil osobně. Měl jsem doma zedníka a museli jsme rozdělanou práci prostě dokončit. Vždyť si všichni pamatujeme, jaké tenkrát panovalo počasí. Jak se v létě v Božicích hraje fotbal, tak zcela zákonitě prší. Jinak po celý rok platí, to, co najdeme už na "německých" mapách: teplo, sucho, písek!!! (lan)

    OdpovědětVymazat