čtvrtek 26. července 2012

Něco málo zajímavostí o tomto webu

Samozřejmě, že člověka potěší, když zjistí, že jeho snaha má nějaké výsledky a nějaký ohlas. Docela náhodou jsem klikl na tři statistické přehledy našeho webu a byl jsem docela překvapen i potěšen, odkud a jakým způsobem jsou naše stránky čteny.
A tak jsem se dozvěděl, že v týdnu od 19.7. do 26.7. na naše stránky zabrousili nejen tisíce čtenářů z Česka, ale náš web "ProBožice" si 150x spustili v USA, 32x v Rusku, 16x v Japonsku a dále na Slovensku, v Německu, Rakousku, Brazílii, Malajsii a Rumunsku. Za uplynulý měsíc (27.6.-26.7.2012) pak mezi cizími zeměmi najdeme ještě navíc Ukrajinu, Chorvatsko a Velkou Británii a za jiné období máme docela dost přístupů i z Nizozemska, Francie, Itálie a Kanady. Předpokládám, že se vesměs jedná o naše turisty nebo Čechy dlouhodobě pobývající v zahraničí, či naše krajany (minimálně o dvou vím).
Taky se mi tento týden ozvalo soukromě několik čtenářů z Česka, kteří chtěli nějakou konkrétnější nebo upřesňující informaci publikovanou na těchto stránkách, nebo sami upřesňovali nějaký údaj zde uvedený. Všem se snažím vyhovět a odpovědět nebo zjistit potřebné údaje.
Pro počítačové fajšmekry pak ještě přidávám něco ze statistických přehledů o prohlížečích a operačních systémech. Nejčastějším prohlížečem uplynulých sedmi dni zůstává Internet Explorer (40%), následovaný Firefoxem (28%) a Google Chrome (16%). Mezi dalšími prohlížeči najdeme i takové, o něž jsem dosud ani nezavadil: BingPreview, Opera, Mobile Safari, Safari, Nokia Browser a Maxthon. Za uplynulé měsíce ještě Iron a Comodo Dragon. Operačním systémům pak jasně vévodí Windows (92%), po 2% má Android a Linux.
Tak tolik pár letních postřehů a zajímavostí o našem webu.

                                                                   Ladislav Nevrkla

Žádné komentáře:

Okomentovat