úterý 31. července 2012

Rozhledny jižní Moravy 31: Na plošinu 105 schodů

S rozhlednou nad Drnholcem  U Křížku mě Láďa předběhl, i když jsem měl snímky už nachystané. Dost dlouho to trvalo, než jsem se rozhoupal. Přiznávám, že jsem ji objevit také náhodou. Není to správné, ale při jízdě autem se " kochám" , a tak vidím ledasco.  
         Proto vám dnes představím jinou, novou rozhlednu , ale pouze sdělím, že na její vyhlídkovou plošinu vede 105 schodů.   Ostatní vám napoví pohledy z rozhledny.
         Ještě prozradím,že na dohled je další úplně nová,  sice menší, ale krásná zděná rozhledna, ale o ní až příště v dalšim hádání.  Seriál by měl pokračovat, má už svoje příznivce a třeba i někoho inspiroval  při volbě rodinného výletu. Pro sběratele turistických známek jedna informace. Dříve hádaná rozhledna Na Podluží - Nový Poddvorov má již také svoji turistickou známku č. 1939.                                    
                                                                                                        -hic-





             

4 komentáře:

  1. Na doplnění ještě pár informací. Rozhledna byla postavena za spolupráce tří obcí,využit byl program Rozvoj udržitelnosti cestovního ruchu. Náklady činily 3 254 428 Kč z toho dotace od EU 2 766 263 Kč. No a celkem malou částku doplatily obce, To se to potom staví, proto rozhledny nyní rostou jako houby po dešti. Tato byla otevřena 5. července tohoto roku. -hic-

    OdpovědětVymazat
  2. Ivan už psal, že rozhledny rostou díky podpoře EU jako houby po dešti a možná začíná být problém je všechny v krátkém čase navštívit. Někde jsem četl, že letos míň cestujeme po vlastech českých a moravských. Kdybychom se vrátili občas do míst, která dobře známe a navštívili jsme je v životě už několikrát, možná bychom zjistili, že tam něco nového přibylo. A to je i případ této - možná nejnovější - jihomoravské rozhledny: hodně známé místo, kam se jezdívá pravidelně i se školními výlety. (lan)

    OdpovědětVymazat
  3. Nikdo se nepokusil hádat, tak prozradím, že tato velice pěkná rozhledna stojí nedaleko od Břeclavi a to v katastru obce Přítluky. Byla postavena společně s obcemi Přítluky, Zaječí a Rakvice. Určitě stojí za navštívení. Ideální jednodenní výlet, který může být spojen třeba s návštěvou větrného mlýna ve Starém Poddvorově nebo s návštěvou již dříve zmíněné rozhledny v Novém Poddvorově. -hic-

    OdpovědětVymazat
  4. Tak Ivane, v pátek 24.8.2012 jsme podnikli výlet i na tuto rozhlednu a musím dodat, že výhled z této rozhledny i její celkový umělecký dojem je pro mě zatím to nejlepší, co jsem kolem rozhleden viděl a navštívil. (lan)

    OdpovědětVymazat