pondělí 2. července 2012

V sobotu ve sklípku, v neděli fotky pro pamětníky

V rámci doprovodného programu Božických hodů 2012 bylo letos možné navštívit řadu další akcí a aktivit. Již tradičně byl v sobotu odpoledne otevřen obecní sklep, kde mohli návštěvníci ochutnat vzorky božických vinařů, a během nedělního odpoledne jsme si se zájmem prohlédli archivní fotografie ze života obce v klubovně na hřišti.
Ve sklípku bylo příjemně, Honza Kašpárek s manželkou a Zdeněk Čurda ml. připravovali a rozlévali vzorky, my návštěvníci jsme si vybírali a "koštovali". Všechno, co jsme ochutnali, bylo dobré a když nám Roman řekl, že tam cítí lípu s medem, fakt jsme ji za chvíli cítili taky! Ještě se na stará kolena naučím rozeznávat jemné nuance ve víně a postoupím do okresního vinařského přeboru. Zatím jsem tak ve trojce - poznám, jestli je to víno bílé, červené, rosé, tvrdší, rozjeté, perlivé, podle vůně poznám muškát, pak snad víno pozdní sběr, no a to už se pomalu blížím k závěru. Osobně mně z ochutnaných vzorků nejvíc zaujala palava, od kterého božického vinaře, to už bohužel nevím. Vtipnou příhodou ze života posledních dní nás všechny pobavil bývalý starosta Ing. Miroslav Klíč. I tak to o hodech chodí a tak to má být!
Nedělní výstavku archivních fotografií shlédly desítky občanů průběžně po celé odpoledne. K vidění byla vidět i řada raritních fotek, z nichž s některými se v průběhu roku seznámíme i na těchto stránkách.

                                                                              Ladislav Nevrkla









Žádné komentáře:

Okomentovat