neděle 3. března 2013

3. florbalový turnaj očima Miroslava Fojtíka

Mladé florbalisty naladily mažoretky

Jak jste se mohli dočíst na plakátech a na těchto stránkách i přímo během dne, tuto sobotu u nás proběhl třetí turnaj Florbalové ligy nadějí. Utkali se v něm hráči 4.-9. tříd z Břežan, Hostěradic, Miroslavi, Prosiměřic a Božic. Cílem bylo užít si florbalem první březnovou sobotu a posbírat další cenné body do průběžné tabulky ligy. Ta bude vrcholit v květnu na půdě DDM Miroslav, který tuto ligu organizuje.
Ranní slunce už chvíli prosvítalo okny tělocvičny a na chodbách bylo možné vidět nervózně popocházet jak mladé florbalisty, tak mladé božické mažoretky.
Ty měly, jak je již dobrou tradicí, připraveno vystoupení. To předvedly hned po oficiálním zahájení turnaje. Dostaly tak všechny přítomné do správného sportovního a turnajového naladění. Nervozita dívek však byla zbytečná, protože vystoupení bylo krásné a aplaus celé tělocvičny byl zasloužený. Jen doufám, že kluci nevymění florbal za kroužek mažoretek. Někteří tak při vystoupení vypadali :)

Po tomto začátku se rozjel turnaj zápasy starší kategorie. Naši starší žáci však nezačali úplně nejšťastněji, když se jim proti rivalovi z Prosiměřic nepodařil zopakovat výsledek z minulého turnaje. To, že prosiměřičtí hráči nehrají nejtechničtější florbal, nemění nic na tom, že jsme do domácího turnaje nastoupili až moc vlažně. Druhé utkání už bylo poznatelně lepší. Hra vypadala lépe nejen z našeho pohledu, ale i z pohledu nezaujatého diváka. To proto, že hráči z Miroslavi také preferují spíše techničtější florbal. Utkání bylo vyrovnané, ale nakonec našim hráčům domácí hřiště nepřineslo potřebné štěstí. Míček se nešťastně odrazil od překážky na zdi a v poslední sekundě padl do naší brány. Nepodařilo se tak získat bod ani ve druhém utkání. I to se ale může stát. Důležité však bylo ponaučit se ze zápasů a jít do posledního duelu s čistou hlavou. To se podařilo. V posledním střetnutí jsme vyzvali naše sousedy z Břežan. Velká část hry byla se stále se zlepšujícím soupeřem vyrovnaná. Do závěru však naši dali opravdu vše, hráli tak, jak se má, a výsledek utkání udrželi na své straně.
Za starší žáky se představili: Hanzal Kamil, Hájek David, Hrbáček Jiří, Řihák Petr, Šob Radek, Šotkovský Robin, Šperka Martin, Tomášek Rostislav.

Mladší, jež první část turnaje fandili svým starším kamarádům, nastoupili stejně jako oni do prvního utkání proti Prosiměřicím. Dosud neporažený tým se dostal rychle do vedení. My jsme přidali několik hrubých chyb, které musíme na trénincích ještě pořádně dopilovat. Kvůli těmto dvěma věcem už nebylo lehké tento úvodní duel mladších otočit v jejich prospěch. Byly před námi ale další zápasy. Hned následující, proti Miroslavi, byl opět pěknou podívanou. Celý tým zde odváděl svoji práci dobře. Omezili jsme i zbytečné chyby a útok se rozstřílel. Když jsme si začali i více nahrávat, první výhra našeho mladšího týmu byla na světě. Poslední utkání této kategorie a kvůli organizačním přesunům i poslední utkání turnaje odehráli naši proti týmu z Hostěradic. Bohužel se opět objevila nějaká ta hrubka, a tak jsme první půlku tahali za kratší konec provazu. Druhá půle se však obešla bez těchto chyb a po vzoru starších spoluhráčů se i tento tým vydal v závěrečných osmi minutách z posledních sil a z jednogólové ztráty otočil utkání na konečné dvougólové vedení.
Za mladší žáky se představil: Balcar Matěj, Burget Tomáš, Hlušek Patrik, Hnízdil Jan, Hoff Milan, Holečková Tereza, Horáček Radek, Jandásek Štěpán, Jedlička Milan, Kročil Marek, Kreuzwieser Pavel, Zapletal Ondřej, Zoufalý Valentýn.
Nejmladší si tak o trochu více upevnili průběžnou druhou příčku. Starší na druhou příčku musí po tomto turnaji dohnat tři body.

Výsledky jednotlivých utkání
Starší žáci
Fbc Panthers Božice – Prosiměřice     1:5
Fbc Panthers Božice – Miroslav                     1:2
Fbc Panthers Božice – Břežany                      7:3
Mladší žáci
Fbc Panthers Božice – Prosiměřice     3:7
Fbc Panthers Božice – Miroslav                     6:2
Fbc Panthers Božice – Hostěradice     4:2


Po florbalové stránce nám tento turnaj ukázal, že máme ještě spoustu věcí, na kterých musíme zapracovat. Jinak byl ale turnaj pro všechny hráče i příznivce florbalovým svátkem. To samozřejmě i díky divákům, kteří naše týmy tlačili kupředu. I když těch, co zůstali na více utkání, bylo několikrát méně než těch, co přišli.
Ze širšího pohledu dopadl turnaj velice dobře. Nikdo se nezranil a děti strávili sobotu sportem, který je baví. Do této akce se také zapojila spousta různých lidí různých profesí a zájmů, kteří tak měli možnost lépe poznat nejen sebe, ale také to, co kdo dělá. K žádnému organizačnímu zádrhelu snad nedošlo. Za to patří obrovský dík všem obětavým pomocníkům. Schválně jsem si ho nechal na konec, aby bylo tučnou tečkou tohoto článku. Jedná se o druhého trenéra Vojtěcha Svatoše, který pomáhal s chodem turnaje a byl oporou nejen brankařům, bývalé hráče žákovského týmu, Honzu Kreuzwiesera, Vojtěcha Maruštíka a Matěje Zifčáka, kteří pomáhali jak s přípravou a průběhem turnaje, tak s prací, která po turnaji vždy ještě nějaký ten čas zabere (zde byli nápomocni i Kamil Hanzal a Michal Švéda), Filipa Kocha, který ani letos neodmítl pozvání a svými fotografiemi celý turnaj velmi kvalitně zdokumentoval, Terezu Juračkovou, která celý turnaj natáčela a byla oporou hráčům i mně, pí uč. Fojtíkovou, která od počátku florbalu v Božicích tvoří důležitá pojítka, bez kterých by tu florbalisté nemohli dělat ani zdaleka to, co nyní dělat mohou.

Všechny fotografie v plném rozlišení na našich stránkách http://pantherszaci.webnode.cz ve „fotogalerii“. Ve „videogaerii“ pak můžete během tohoto týdne najít záznam vystoupení mažoretek a všech utkání našich týmů. Další informace o Florbalové lize nadějí i s oficiální tabulkou (která bude také během týdne) naleznete na http://www.ddmmiroslav.wu.cz/florbal.html

Miroslav Fojtík









2 komentáře:

  1. Miroslav Fojtík5. března 2013 v 0:27

    Ještě oprava. Jednalo se o žáky 4.-9. tříd.

    OdpovědětVymazat
  2. Opravím v základním textu. (lan)

    OdpovědětVymazat