neděle 10. března 2013

Fotbal: Dali jsme tři branky a tři tyče! (dopl.)

Nedělní přípravu s Hrádkem na umělce v Hrušovanech jsme absolvovali opět v sestavě, která ještě stále nenabízí všechny možnosti, s nimiž bychom rádi vstoupili do jarní části okresního přeboru. Zápas Božice - Hrádek 3:3 (1:0). Naše branky: Michal Topolčan, Jan Kudlička, Tomáš Kudlička. Podrobnosti k utkání během pondělka.
Slíbil jsem si, že když jde o přípravu, vypíchnu jenom to, co budu chválit. A tak to zkusím. Velmi zodpovědně k zápasu přistoupil Jara Lukáč v brance, byť měl zdržení a v prvních minutách za něj zaskočil z lavičky Marian. Svými kousky "pro oko diváka" ukázal, že je stále velmi mrštný a že svůj úkol v naší svatyni je schopen spolehlivě splnit. Obranu nám při omluvě jedné z možných posil "vystužil" Jiří Pavelčík. Roman Šebela na nevděčném levém beku potěšil a tak bychom i zde měli mít na jaře daleko větší jistotu než v podzimní části. Machy na předsoperu byl někdy v úvodu "okomentován" Honzou a zdálo se, že ho to načas vyvedlo z míry. Když však o poločasu musel vystřídat, neboť jel do práce, ukázalo se, jak moc tam najednou chybí. Hráčsky patřil k našim ústředním postavám především Honza a v první půli se stabilní dobrou formou prezentoval Michal (taky on o půlce střídal pro zranění). Své si v zápase odehrál David Švejdík i Jiří Pichanič. Škoda, že se Davidovi zatím tolik nedaří jeho proslulé standardky. Ostatní střídali dobré okamžiky s těmi méně povedenými, na některých byla patrná nerozehranost a nesehranost v týmu. To je taky zatím náš největší problém.
V 15´ centroval Piche a Míša z asi 30 metrů pěknou přesnou, dostatečně razantní střelou "vymetl" levý rožek hrádecké branky. Ujali jsme se vedení 1:0 a udrželi jsme je do konce poločasu, byť hrádečtí, hrající velmi dobrý kolektivní fotbal, několikrát naši branku rovněž ohrozili. Honzova střela v 16´ zazvonila o tyč, podobně jako Picheho hlavička v 37´ a Džampův roh na vzdálenější tyč v 85´. Škoda, že se aspoň jedna z nich neujala., Ve 2. půli jsme tým obměnili a k údivu nás (a ještě více hostí) jsme Honzou v 56´ a Pacíka v 62´ zvýšili až na 3:0!
Nějak nás to ukolébalo, neudrželi jsme dravé hrádecké útočníky a ti nás zle ztrestali: Nejdříve v 66´ snížili na 3:1, za necelé dvě minuty už to bylo 3:2 a v 83´ z penalty (po zákroku J.Pavelčíka) vyrovnali na 3:3. hrádek chtěl mermomocí vyhrát, tlačili a cítili se ošizeni o gól těsně před závěrem utkání. Asistent rozhodčího však mávl ofsajd a tak branka nebyla uznána. remíza byla nakonec spravedlivým vyjádřením toho, co jsme na hřišti viděli.
Naše sestava: Jara Lukáč - Roman Šebela, Jiří Pavelčík, Zdeněk Chrenovský - Lukáš Machač - Roman Šob, Jan Kudlička, Jiří Pichanič, Michal Topolčan - David Švejdík, Sláva Urban. Střídali: Marian Vávra, Tomáš Kudlička a Martin Zedníček.
O víkendu 16.-17.3. bude asi volno (zdůrazňuji asi!!!). Poslední příprava ale bude zcela určitě týden před zahájením soutěžních zápasů.

                 Ladislav Nevrkla

Žádné komentáře:

Okomentovat