úterý 4. března 2014

Škola: Dárkový šek od COOPu, GIPSY.CZ i Celonárodní sborový zpěv (akt.4.3.)

GIPSY.CZ i Celonárodní sborový hapenning pro nás v tomto týdnu připravila základní škola. Aktuální informace jsem zaslechl v hlášení obecního rozhlasu dne 4.3.2014.
Středeční vystoupení frontmana skupiny Gipsy.cz Radka Bangy začíná ve 12 h v sále kulturního domu a zvána je široká veřejnost. Vstupné činí 60 Kč.
Celonárodní sborový hapenning se posouvá jak v čase, tak v místě. Pěvecký sbor De Melodica a základní škola zvou všechny, kteří si chtějí židovskou tragédii z 8.3.2014 připomenout společným zpěvem 3 písní již na čtvrteční podvečer 6.3.2014 v 17:30 h do budovy ZŠ.

Původní zpráva z 23.2.2014: 
Kromě sobotního plesu má božická škola za sebou i před sebou řadu aktivit, které stojí za širší informaci a o kterých informuje nejnovější číslo školního (ne)měsíčníku SALÁT.
V rámci moderní strategie moravskokrumlovské Jednoty získala Základní škola Božice dárkový šek deset tisíc korun českých k odběru zboží na prodejně Božice od spotřebního družstva Jednota. Dne 30.1.2014 jej převzal ředitel školy Jan Peterka.
Již brzy - ve středu 5.3.2014 vystoupí v božickém kulturním domě zpěvák Radek Banga, známý především z působení ve skupině GIPSY.CZ. Bližší informace se určitě dozvíte z místních informačních zdrojů.
Že je 8. březen významný den, víme už dávno. Že je to den, kterým se na celém světě připomíná největší masové vraždění v dějinách naší země, to asi každý neví. 70. výročí tragédie, která se odehrála 8.3.1944, kdy bylo v Osvětimi v plynových komorách zavražděno 3 792 mužů, žen a dětí z řad českých Židů, si společně se ZŠ Božice a sborem De Melodica připomeneme v pátek 7.3.2014 v kině Marta společným zpěvem izraelské hymny Hatikva, židovskou písní Shema Yisrael a českou hymnou Kde domov můj. Zváni jsou všichni zpěváci, vokální a hudební soubory a skupiny, kteří si chtějí připomenout tragickou událost největší masové vraždy v dějinách naší země.
Začátky všech kulturních vystoupení  - GIPSY.CZ i Celonárodního sborového hapenningu - budou upřesněny v nejbližších dnech. Sledujte vývěsní tabule, web www.zsbozice.cz a další sdělovací prostředky v Božicích.

                                                             (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat