sobota 8. března 2014

Božice v médiích - Božice v elitní společnosti

Během tohoto týdne se Božice opět po delší době ocitly v médiích, tentokrát si troufnu říct, že se ocitly v elitní společnosti a ve všech případech se jednalo o velmi pozitivní zprávy, které Božice zviditelňují a propagují nejen v nejbližším okolí, ale prakticky všude.
Zasloužila se o to především zastupitelka, učitelka božické základní školy a sbormistryně božického pěveckého souboru De Melodica Mgr. Dagmar Szabóová. Netřeba připomínat, že stojí za mnoha kulturními aktivitami, které obohacují život naší obci. Myslím, že jsem je všechny nejen zmapoval, ale i navštívil a vím, o čem mluvím. Tou zatím poslední byla vzpomínka na naše židovské spoluobčany, kteří právě před 70 lety přišli o život v plynových komorách koncentračního tábora. Božice se tak zapojily do elitní společnosti 18 obcí a měst, které koncerty pod společným názvem Pamatuj! uspořádaly. Vyjádřily svou vůli přispět k pěstování všech pozitivních vlastností, které nás chrání před lhostejností a zlou vůli. O Božicích se v této souvislosti zmiňují sobotní Lidové noviny a tu elitní společnost tvoří např. Praha, Tábor, Brno, Boskovice, Ostrava, Třešť a dalších 11 míst v celém Česku. Božice jsou tím nejmenším sídlem, kde se tato akce, tento happening konal. Važme si toho a buďme na to patřičně hrdí!
Další mediální zmínky jsou tu více, tu méně spojeny s mou osobou a blogem http://probozice.blogspot.cz/. Proto se - jak říká můj velký vzor (samozřejmě myšleno silně ironicky :-)!) Miloš Zeman - se skromností sobě vlastní omezím pouze na připomínku prostřednictvím kopií příspěvků, které jsem do médií (Znojemsko a Znojemský týden) zaslal, nebo byl námět čerpán z mého příspěvku na blogu Pro Božice (v týdeníku 5+2 Znojemsko). Zájemci už buď uvedené viděli, nebo si mohou dodatečně přečíst a prohlédnout.

                   Ladislav Nevrkla




Žádné komentáře:

Okomentovat