pátek 28. března 2014

Připojí se Božice letos k Hodině Země?

Tuším, že v roce 2011 se Božice připojily k celosvětové akci nazvané Hodina Země. Na jednu hodinu v noci se zhasne co nejvíce světel, aby se tak vyjádřil náš postoj k ochraně životního prostředí, k ochraně klimatu především.
Je samozřejmě nejlepší, když impuls vyjde od radnice obce či města, ale nic nám nebrání zhasnout v sobotu 29.3.2014 v době od 20:30 do 21:30 h třeba všechna světla doma a sedět jen tak při svíčkách nebo u ohýnku na dvorku či zahradě (to se smí), nebo si můžeme jít klidně lehnout, k tomu je tma taky dobrá!
Rozumějme si: každé zhasnuté světlo v uvedeném rozmezí plní symbolickou roli. A proč bychom se do této symbolické role nemohli na chvilku nechat vtáhnout? Tak jsem sám zvědav.

P.S. Nevím, kdo z Božic poslal fotografie 26.3.2011 organizátorům (http://www.veronica.cz/hodinazeme/fotogalerie/), každopádně jsme ve fotogalerii zařazeni na titulní list, ve společnosti Brna, Liberce či Hodonína. To je slušný výkon! Tak chci věřit, že se letos nenecháme zahanbit.

                                       (lan)


3 komentáře:

  1. Zhasne i Pražský hrad.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mezi 20:30 a 21:30 místního času se noříily do tmy budovy a pamětihodnosti ve více než 7000 městech ve 152 zemích planety, mnohde pohaslo i pouliční osvětlení. V ČR potemněl například Pražský hrad nebo Žižkovská věž.

      Vymazat
  2. Po 20:30 h jsem nakoukl do ulice i ze dvora nahoru - všude bylo světlo. Tak jsem aspoň zhasl doma - hrála jenom telka a dívali jsme se na volbu miss. (lan)

    OdpovědětVymazat