neděle 16. března 2014

Mezi poli a vinohrady

Na své první návštěvníky je od těchto dnů připravena zbrusu nová cyklostezka budovaná v režii mikroregionu Hrušovansko nazvaná Mezi poli a vinohrady.
Tato 25 kilometrů dlouhá trasa navazuje v Pravicích na nejdelší cyklostezku mikroregionu Po rovince a zavede nás postupně přes Břežany do dalších obcí nejzápadnější části Hrušovanska - Mackovic, Čejkovic (a Heřmanova), Borotic (a Filipovic), Božic (i Českých Křídlovic a U Nádraží) a Velkého Karlova.
Cykloturisté se přitom pohybují mírně zvlněnou krajinou posetou poli a vinohrady a jak se uvádí na infotabuli ve sklepní uličce u Božic, "nemůžeme bez povšimnutí minout břežanský rybník, jedinečnou sklepní uličku mezi Božicemi  a Boroticemi nebo Údolí lásky v přírodní rezervaci Karlov. Na trase jsou umístěna tři odpočívadla - na návsi v Pravicích, ve sklepní uličce v Božicích a ve Velkém Karlově a žízniví turisté určitě využijí i služeb řady pohostinství na zmíněné trase.
Křest cyklotrati Mezi poli a vinohrady je naplánován na sobotu 14.6.2014. Tak si nezapomeňte "vyladit" své velocipedy, doplnit potřebnou výbavu na dlouhou cestu a pořadatelé se na vás už dnes těší.

             Ladislav Nevrkla





Žádné komentáře:

Okomentovat