sobota 1. března 2014

Masopustní průvod 2014 prošel Božicemi (akt.)

První březnová sobota patří letos ve většině obcí fašanku. Masopustní průvod tak prošel dnes i Božicemi. Pod organizační kuratelou božických hasičů se už od časného rána shromáždila více skoro třicítka  masopustních maškar před kulturákem, aby kolem osmé zahájily náročnou obchůzku naší rozlehlou obcí.
 Křídlovicemi prošly během dopoledne, ostatními částmi postupně tak, že naší ulicí a přilehlou částí za školou mezi 14 a 15 hodinou. Zkušení hasičští matadoři jeli s doprovodným hasičským vozidlem, nabídli výborný červený svařák a dvě skupiny masopustního průvodu navštívily každou domácnost. Někde byly úspěšné, jinde zůstaly za zavřenými dveřmi. Tak už to holt v naší obci chodí.
Božická mládež v rozmanitých masopustních maskách i jejich starší doprovod má můj a jistě i váš obdiv. Masopustní tradice patří k tomu málu, co v Božicích přečkalo všechny změny a turbulence uplynulých desetiletí a má v současnosti ten nejlepší zvuk. Všichni se tak těšíme na večerní masopustní zábavu, rej masek, půlnoční překvapení i pochovávání basy. Určitě tam nebudete chybět.

                   Ladislav Nevrkla














1 komentář:

  1. Barevné fotografie z průvodu masek po Božicích + krátké povídání, najdete v pondělním vydání Znojemského týdne (3.3.) a černobílé foto + krátké povídání v úterním Znojemsku (4.3.). Naši obětavým hasičům (starším, mladším, dorostenkám a ženám) a celé velké partě pomocníků patří dík za uspořádání náročné akce. Rád jsem jim aspoň těmito mediálními cestami poděkoval. (lan)

    OdpovědětVymazat