pátek 13. ledna 2017

Chcete ještě více vyděsit a vystresovat? (akt.15.1.)

Jaro v božických mokřadech v roce 2015
Mediální titulky na začátku nového roku 2017 musí ve většině občanů vyvolat znepokojení. Co to je za svět, v němž žijeme? Je skutečnost doopravdy tak dramatická, jak se občas jeví? A neděláme si ty stresové situace tak trochu sami tím, že "žereme" našim politikům jejich nesmysly?


Nejdříve malý výběr titulků:

  • Česká armáda pošle kvůli Rusku na cvičení do Litvy 110 vojáků
  • Čeští policisté vyrazili hájit hranice do Itálie a Bulharska
  • Ptačí chřipka v Česku: Nákaza přiletěla s divokými kachnami
  • Díra v zákoně Babišovi ušetřila miliony na daních. Prověřuje to policie
  • Sněhové bouře řádí po celé Evropě. Ze Skandinávie se přesunují k Česku

Tak to pro dnešek stačilo!

Země Pobaltí - Estonsko, Lotyšsko, Litva - které se vymanili "z  ruského objetí" se skutečně bojí. Jak píšou Babišovy Lidové noviny. V Pobaltí se trvale usadily americké speciální jednotky, aby tamní vojáky připravili na nutnost obrany před možnou hrozbou ze strany Ruska a do Litvy v těchto dnech odletělo 110 českých vojáků. V médiích se k tomu píše: Česká armáda pošle na cvičení Training Bridge 2017 do Litvy na začátku roku kolem 110 vojáků z lehkého motorizovaného praporu z Bučovic. S litevskými vojáky budou cvičit v okolí města Klaipeda. Na společném cvičení, které reaguje na obavy pobaltských spojenců z Ruska, se domluvily země visegrádské čtyřky s Litvou, Lotyšskem a Estonskem. Česká armáda sérii cvičení zahájí, poté své vojáky do Pobaltí pošlou i Slovensko, Polsko a Maďarsko. Mám mezi těmito vojáky příbuzného, tak jsem sám zvědav, s jakými zážitky se vrátí z této mise. Jednoduché to naši kluci určitě mít nebudou. V pobaltských zemích navíc počítají s nácvikem partyzánského způsobu boje s nepřítelem i se zavedením základní vojenské služby pro mladé muže mezi 19 až 26 lety. Myslím, že nad tím se měli pořádně zamyslet i naši politici místo Chovancova šíleného nápadu na možné použití střelných zbraní držiteli zbrojních průkazů proti možným teroristům. Možná se chceme postřílet navzájem.

P.S. Do Polska dorazilo 3 500 amerických vojáků, kteří jsou Poláky nadšeně vítaní. I my se díky tomu určitě cítíme bezpečnější. S našimi "pandury" bychom se tak nějak potloukli a neprůstřelné vesty, jak dneska tvrdil ministr obrany M. Stropnický, neumíme  v České zbrojovce vyrobit. Asi je budeme muset nechat ušít někde v cizině. Třeba v Izraeli, tam moc dobře vědí, jak se to dělá. A dovézt by je mohl prezident M. Zeman, který je velkým podporovatelem židovského státu.


Ptačí chřipka už nás minula, žádná slepice, ani kachna, dokonce ani žádný holoubek u nás zbytečně nezahynuli. Takže moje varování ze 4.1. už neplatí a slípky můžou zase vesele běhat po vsi. Psal jsem:
Ale třeba ptačí chřipka je od nás zatraceně blízko (v Rakšicích a v Ivančicích) a může se stát, že se brzy ocitneme v bezpečnostním okruhu. Když jsem dneska odpoledne viděl bezstarostně pobíhající slepice kolem hlavní silnice v Mackovicích nebo u nás v Božicích v mé oblíbené ulici Pod Masnou, tak se ani nebudu divit, že tady ptačí chřipku bude mít co nevidět. Naše mokřady jsou totiž ideálním místem pro ptačí turisty, kteří chřipku přenášejí - divoké kačeny nebo labutě!

A na sněhové závěje a silné mrazy v Božicích se taky vůbec netěším. Od dcery vím, jak to 4.1. vypadalo v Moravských Budějovicích se sněhovou vánicí!

Pan Babiš marně fňuká, že všetci kradnú, jenom on ke všemu přišel tak nějak normálně a tvrdou prací. Bude teď přepisovat majetek nebo ho nacpe fiktivně do nějakého fondu? Nikdo mu neubližuje, nikdo mu majetek nebere, jenom ostatní zákonodárci napříč politickým spektrem svorně řekli, že když je ve funkci ministra - ještě k tomu financí - tak si musí nechat zajít chuť na státní dotace! Co je na tom špatného, ví asi jenom A. Babiš sám. A české "zemedělství", jak p. Babiš s oblibou říká, kvůli jeho případným ztrátám taky nepadne. Naopak, jiní zemědělci čekají, až se podnikatelský prostor vyčistí, bude ke všem spravedlivější a průhlednější. Koblihy i vodňanské kuře zůstanou kvalitní stravou české kotliny tak jako dosud. Ale třeba by mohl podpořit naše zemědělce, kteří se rozhodnou podporovat návrat dropa velkého do naší krajiny. To by panečku bylo gesto. Ne tady postříkat konkurentovi obilí jedem.

                                                    (lan)

Labutí rodinka v božických mokřadech v létě 2015


Zdroj: http://www.denik.cz/z_domova/ceska-armada-posle-kvuli-rusku-na-cviceni-do-litvy-110-vojaku-20161203.html


Zdroj: http://www.denik.cz/z_domova/po-deseti-letech-se-v-cesku-objevila-ptaci-chripka-20170104.html


Zdroj: http://www.denik.cz/z_domova/cesti-policiste-vyrazili-hajit-hranice-do-italie-a-bulharska-20170104.html


Zdroj: http://www.denik.cz/z_domova/ceska-armada-posle-kvuli-rusku-na-cviceni-do-litvy-110-vojaku-20161203.html

4 komentáře:

  1. A kde je ten sníh? Těším se jak malé dítě a nic. Bojda Petr

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jen tak trochu, musím ráno do práce ... :-)

      Vymazat
    2. petre tak sis uz toho snehu uzil? :-)))

      Vymazat
  2. Známý psycholog Klimeš varoval, že mezi legálními držiteli zbraní může být velké procento psychopatů.Myslím, že má pravdu.

    OdpovědětVymazat