neděle 25. června 2017

Hodovní fotbaly. Božice - České Křídlovice (muži), Božice - Šanov (přípravky)

Tradiční součástí božických krojovaných hodů bývají fotbaly. Letos se oba zápasy odehrávaly v neděli. Zatímco nad derbym Božice - Křídlovice se vznášel mrak pochybnosti a tak jsem ani nerozbalil komentátorské stanoviště, byl zápas malých fotbalistek a fotbalistů Božic a Šanova netrpělivě očekáván a s úderem 15 hodiny taky začal.


To už chlapi v improvizovaných sestavách dohrávali na malém vykolíkovaném hřišti a neměli ani čas rozhodnout o vítězi - zápas skončil podle sudího Džampa plichtou 5:5 - v penaltách, jako tomu bývalo dříve. Někteří z aktérů museli do sprch a zpátky do krojů, jiní si šli na pivko a někteří možná domů. Taky havárie motorkáře na kruháku těsně před plánovaným začátkem utkání ovlivnila atmosféru prvního zápasu.
To přípravky Božic a Šanova se do sebe pustily bez respektu a s nadšením a vytvořily správnou bojovnou kulisu napínavému střetnutí. Jak souboj dopadl, nevím, až do konce jsem se nedíval. Šel jsem ještě shlédnout situaci na kruháku a pak jsem se vydal domů zpracovávat materiály z hodů 2017.
A tak doufám, že hodová chasa připravila opět hezký společenský zážitek svými tanečními kreacemi a že vy, kdo jste se zúčastnili nedělní zábavy, jste se dobře bavili, i když na rozdíl od sobotního tropického slunečného dne byla neděle různě podmračená a postupně mírně deštivá až deštivá. Tak zase za rok.

                    (lan)




















Žádné komentáře:

Okomentovat