sobota 17. června 2017

Na Mezigeneračním dni v božickém Domově

V pátek 16.6.2017 to v celém areálu Domova Božice žilo čilým ruchem a hlaholem. Domov jenom zářil a na mnoha místech bylo patrné, že dnešek nebude jenom běžným pracovním dnem. V rámci Mezigeneračního dne se s obyvateli i pracovníky Domova setkaly děti z obou mateřských škol i některých tříd školy základní. A taky řada hostů, partnerů, spolupracovníků a rodinných příslušníků.


Všechny přivítal pan ředitel Bc. Roman Koprivňanský, s průběh aktivního dopoledne přítomné seznámila sociální pracovnice Domova Božice Viera Rydvalová.
Akce, jejímž cílem je možnost vzájemného setkávání se zástupců různých generací se seniory, kteří jsou uživateli služeb božického Domova, ukázky různých činností, debaty i soutěže, při nichž mizí bariéry a při nichž se všichni vzájemně obohacujeme.
Příjemně mě překvapily božické děti, které se zde bavily a pohybovaly naprosto nenuceně, věnovaly se různým činnostem a pro seniory byly určitě ještě většími sluníčky než to, které vykukovalo jen sem tam na obloze. Plno bylo v reminiscenční místnosti věnované včelařství. Ochutnat jsme mohli několik druhů kvalitních medů přímo od včelaře a podívat jsme se mohli i na vybavení každého včelaře i ukázku toho, co lze tvořit z vosku. Taky malý "zookoutek" a možnost najít kovové předměty ukryté v pískovišti přitahoval pozornost všech. Mezi všemi se elegantně proplétaly pracovnice Domova s výbornými koláčky a chladivou limonádou.
Závěrečné zpívání za kytarového doprovodu pana ředitele jsem už neviděl, ale určitě to bylo pěkné zakončení příjemného pátečního dopoledne v božickém Domově.

                    (lan)
































Žádné komentáře:

Okomentovat