pondělí 12. června 2017

Sedm v jedné tentokrát v Břežanech (akt.13.6.)

Tradiční soutěž obcí DSO Niva  "7 v 1" si dala letos dostaveníčko na hřišti v Břežanech. Konalo se v sobotu 10.6.2017 a my se soutěží projdeme fotoobjektivem Stanislava Hrada.


Konečné pořadí soutěžících obcí bylo:
1. Břežany 
2. Borotice 
3. Pravice 
4. Vel. Karlov 
5. Čejkovice
6. Božice 
7. Mackovice

Děkuji panu Slávkovi za fotoreportáž, pořadatelům z Břežan za zorganizování soutěže a všem soutěžícím za obětavé výkony. I legrace něco stojí. Třeba trošku nervů ...
A blahopřeji vítězům. Když zlato zůstane doma, je radost dvojnásobná a radost mají i domácí návštěvníci.

K vlastní soutěži jsem získal ještě několik zajímavých údajů, takže doplňuji k textu:
V první disciplíně - Břežanská manekýna  - získalo nejvíce bodů družstvo Čejkovic, ve druhé disciplíně Břežanský veselý cyklista získalo nejvíce bodů družstvo Břežan, ve třetí disciplíně Břežanský oštěpař, což byl hod vidlemi, získalo nejvíce bodů družstvo Pravic, ve čtvrté disciplíně Břežanský silák získalo největší počet bodů družstvo Borotic, v páté disciplíně Břežanský navigátor- což byl trochu zmatek :-) - získalo nejvíce bodů družstvo Čejkovic, v šesté disciplíně Břežanský dlouhonožec získalo největší počet bodů družstvo z Velkého Karlova a v poslední disciplíně za odvahu Břežanský slavík získala 7 bodů všechna družstva
Kuriozitou bylo prolézání strachovým pytlem, což ovládá každé malé dítě, také třeba vypít 0,2 čepovaného piva byl někdy problém, ale co bylo asi nejlepší ze všeho, bylo karaoke, kdy s družstvy zpívali i starostové a nakonec si starostové zazpívali písničku od Olympiků Skončili jsme jasná zpráva. Velký obdiv získala také dvojkola zapůjčená ze zámku. Ta byla v provozu až do pozdních večerních hodin :-). 
Postřehů bylo několik - teplé pivo- nestíhalo chlazení, proměnlivé počasí, což vedlo k létání připravených pomůcek po hřišti, bodování jednotlivých soutěží - ač jsme si mysleli, že je to dokonalé, u jedné soutěže se ukázalo, že nikoliv a vedlo to k bouřlivé diskuzi starostovské poroty. 
Co víc? Pořadatelé jsou šťastní, že mají tuto akci zdárně za sebou a že ji zvládli poprvé v historii zorganizovat i u nich doma v Břežanech. Jak mi řekla paní starostka Jana Surovcová: "Díky lidem, které mám za sebou - spolek Fryšaváci,  jsme to zvládli."


                                                  (lan)

P.S. Doplní někdo jména břežanských vítězů? Možná bych je měl znát, ale poznávám jen některé. :-)






















































2 komentáře:

  1. K soutěži "7v1"doplněny některé podrobnější informace.

    OdpovědětVymazat
  2. Martin Baráček, Jarmila Balážová, Robert Zatkal a Zdeňka Zatkalová

    OdpovědětVymazat