pátek 11. října 2019

Silniční projektanti jedna hrůza!

Nájezd od Kasáren. Na Božice musíte
odbočit vlevo - směr Laa, Hevlín
V sobotu večer zprovoznili jakýsi kus silnice, o němž starosta Znojma J. Grois hrdě prohlašoval ještě nedávno, že je to část obchvatu. Pojedu tudy koncem tohoto týdne k rodičům, tak zjistím na vlastní volant! Aktuální ohlasy vyjadřují velkou nespokojenost s dopravním řešením. Tak snad brzy uvidíme.


Na facebooku se to dneska hemží mnoha názory:

mě by spíše zajímalo, jak je to s kamiony...nikde není značka , že musí!!!! odbočit?? takže všichni pojedou dle svého uvážení??je tedy něco čím se trochu odtížilo Znojmo centrum?děkuji za vysvětlení.

První nedostatek byl již zmíněn.
Druhý nedostatek je na sjezdu u Nové nemocnice. Na přijíždějící vozidla od Únanova nejde pořádně vidět přes svodidla. (otázka času, kdy tam bude nehoda).
Třetí nedostatek je odbočení na nájezd "obchvatu" od Únanova. Nen
í tam odbočovací pruh a odbočka je pod horizontem, takže si myslím, že to je další časováná bomba na nehody. V Rakousku u toho myslí, u nás byl pouze splněn úkol. Toť můj názor.

Kterej inženýr vymyslel tu odbočku-smyčku? to byl velkej člověk ;-) ....... takhle inteligentně najíždět na obchvat, to chce fakt rozum. Proč nešlo nechat starou silnici jako směr na Znojmo, vlevo se mohlo vjet jakože na obchvat? Vždyť kdyby se natáhl na povrch jednoho původního pruhu na Znojmo nový koberec, tak by to stálo možná ještě míň, než vybudování této chytrosti.......... no ale když vidím, co někdo dokázal vymyslet v Lechovicích, nedivím se ničemu. Vždyť zbudování té horní odbočky od Znojma je jen ekonomické efektivní plýtvání financí, poněvadž stejně z vrchní odbočky se musí sjet dolů na křižovatku, což je asi necelých 100 m od stávající křižovatky u obecního úřadu, to má opravdu smysl .....no ale milion sem, milion tam a pár set tisíc se ztratí jinam, logiku to vlastně má 

no upřimě cesta odnikud nikam

To co se otevřelo, je naprosto k ničemu. Mohli to nechat dál zavřené jako i tu zbývající nedostavěnou část obchvatu. Otevření ničemu nepomohlo. Skoro nikdo tam nejezdí (kromě zvědavců), naštěstí (pro lidi v Kuchařovicích a Suchohrdlech). Nepřehlednost a nebezpečnost křižovatky u nemocnice už jen taková drobnost. 

Příspěvek jsem měl rozepsaný od soboty, až ve čtvrtek odpoledne jsem si otevřený úsek osobně projel. A musím dát za pravdu všem, kteří tady vyjádřili ke zmíněné stavbě své výhrady. Úplně špatné a nebezpečné je ODBOČOVÁNÍ VLEVO před nemocnicí BEZ LEVÉHO ODBOČOVACÍHO PRUHU. No a ještě nebezpečnější je v opačném směru opět ODBOČOVÁNÍ VLEVO  a napojení se na silnici od nemocnice k únanovskému kruháku. PŘES SVODIDLA není dobře vidět přijíždějící vozidla od únanovského kruháku.
Zmatečný profil do V od kasárenské křižovatky je spíš dílem nezvyku. Tam se to snad časem zklidní. I tak platí, že hlavními viníky takové situace nejsou firmy, které silnice stavějí, ale projektanti, kteří jednoduše neumějí projektovat. Nám v Božicích je viditelným každodenním mementem kruhový objezd u sýpky (u školy). Ani po letech provozu nemůžu říct, že je to nějaké zadřilé dílo.

               (lan)

1 komentář:

  1. Dnes jsem jel kolem 16:30 h od Mor. Budějovic na Znojmo. Od kasárenské křižovatky jsme jeli v koloně minimálně deseti osobních aut, já někde uprostřed. Byl jsem JEDINÝ,kdo odbočil na obchvat!!! a celou cestu až k nemocnici jsem tam jel SÁM!!!! NIKDO PŘEDE MNOU, NIKDO ZA MNOU!!! Celá zbývající devítka pokračovala v cestě na Znojmo!!!! O jakém odlehčení Znojma mluví znojemská radnice, to nechápu! Žádné není!!!!

    OdpovědětVymazat