úterý 1. října 2019

Srážka vlaku a osobního auta u hrušovanského nádraží (akt.)

Ranní srážka u hrušovanského nádraží
Kolem osmé hodiny ranní došlo na přejezdu u hrušovanského nádraží, směrem od Šanova ke srážce vlaku a osobního automobilu.


Píše se o tom: Když jedete ze Šanova směrem do Hrušovan, tak na přejezdu se srazil vlak s osobním autem... záchranné složky na místě, je to až za přejezdem, vlak ho táhl několik metrů, ale signalizace zatím blikala, tak opatrně...

Novinky.cz: Nehoda se stala kolem půl osmé v Šanově u Hrušovan nad Jevišovkou. Auto na přejezdu zabezpečeném světelnou signalizací smetl vlak jedoucí od Božic do Břeclavi.
„Při mimořádné události byli usmrceni dva lidé z osobního automobilu. Provoz na trati je zastaven,“ uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.
"Mohu potvrdit dvě úmrtí před příjezdem naší posádky, zranění byla devastující, neslučitelná se životem, ani jsme nezahajovali resuscitaci," řekla ČTK mluvčí záchranné služby Michaela Bothová.
Příčiny nehody vyšetřuje inspekce a policie. Trať bude neprůjezdná do 12:00, dráhy nasadily autobusy.

Blesk.cz: Tragickou dopravní nehodu vyšetřují od úterního rána policisté na Znojemsku. Na železničním přejezdu u Hrušovan nad Jevišovkou smetl krátce po 7. hodině vlak osobní vůz značky Dacia. Dva cestující v automobilu – muž a žena - na místě zemřeli.
„V dacii zemřeli dva lidé, muž a žena. Příčinu neštěstí vyšetřujeme. Vyslýcháme svědky,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek. Podle svědků osobní vlak mířící ze Znojma do Břeclavi auťák doslova sroloval, posádka neměla šanci přežít. Souprava tlačila dácii před sebou téměř 300 metrů.

Přejezd střeží světla

„Ke střetu vlaku a osobního auta došlo na trase mezi Hrušovany nad Jevišovkou a Božicemi. Přejezd je zabezpečen světelnou signalizací, bez závor,“ uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. 

 Ve vlaku jelo celkem 12 cestujících. „Všichni vyvázli bez zranění. Přesunuli jsme je do stanice, poté byla zavedena náhradní autobusová doprava,“ řekla Blesk.cz mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová. Výluka na trati potrvá podle mluvčí minimálně do 12. hodiny.


4 komentáře:

  1. Dva cestující v automobilu – mladý řidič (†21) a dívka (†15) - na místě zemřeli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sourozenci to nebyli. Ta dívka byla mladší sestra partnerky řidiče - takže mladík byl skorošvagr dívky.

      Vymazat
  2. další nehoda Hrušovany-Drnholec

    OdpovědětVymazat
  3. Policie hledá svědky nehody u hrušovanského nádraží, zvláště cyklistu, který pomáhal se záchranou.

    OdpovědětVymazat