sobota 6. června 2020

Tomáš Třetina, společný kandidát do Senátu (akt.5.6.)

Tomáš Třetina, kandidát na senátora
za Znojemsko
I když žádná viditelná kampaň zatím neprobíhá, termíny pro podání kandidátek se nezadržitelně blíží, protože první říjnový víkend se budou v celé zemi (kromě Prahy) konat krajské volby a v jedné třetině země pak volby senátní. Tak tomu bude i na Znojemsku. Zatím známí kandidáti jsou tři. Jedním z nich je starosta Moravského Krumlova Tomáš Třetina.

Sám k tomu v pondělí napsal: „Kandiduji, protože dokážu spojovat. Lidi, strany, spolky. Hodně poslouchám, hledám řešení – na mé podpoře na Znojemsku se shodlo šest stran. Jsem společný kandidát lidí, kterých si vážím. Váš kandidát do Senátu T/3.“

Na FB se k jeho rozhodnutí živě diskutuje:
* Znojemsko si zaslouží mít konečně viditelného senátora, který bude makat pro region.
* Super zpráva Tome, z Višňové určitě podpoříme. Konečně dobrý kandidát pro celý region, ne jen pro Znojmo
Výborně, Tomáši. Potřebujeme senátora, který bude pracovat pro Znojemsko a kterého Znojemsko zná. - Ne, jenom Znojmo. 
Pokud bys chtěl pomoct, aby se dobrá věc povedla a podpořit mě, vyplň prosím dotazník tady: https://forms.gle/wP1hqoU1tTotZVKu7
Mohu znát ty strany?
Tomáš Třetina Ano, jsem kandidátem za Společně pro Znojemsko, což je platforma oficiálně spojující všechny jmenované strany: Jedná se o TOP 09, ODS, Starostové a nezávislí (STAN) s podporou KDU-ČSL, České pirátské strany a hnutí Hlas. Znamená  to, že ODS, Starostové, KDU ani Piráti nebudou stavět žádného svého kandidáta.

Pokud vím, tak svého kandidáta už ohlásili komunisté. Je jím poslanec z Hrotovic (Kraj Vysočina, okres Třebíč) Pavel Kováčik. Je na každém voliči, aby posoudil, jestli komunista z jiného kraje je tím nejlepším kandidátem na senátora za Znojemsko.
A pak se každým dnem očekává kandidatura znojemského starosty Jan Groise (ČSSD). Co připravuje hnutí ANO, netuším. Viditelného kandidáta nemá, tak asi podpoří některého z výše uvedené trojice. Jiné strany a jiní kandidáti nemají na Znojemsku šanci, takže předpokládám, že už žádní jiní nebudou.
                                                     (lan)

Podporu kandidatuře Tomáše Třetiny vyslovil tento týden Jiří Němec (KDU-ČSL) z Přeskačí, který před 6 lety sám do Senátu kandidoval:







Žádné komentáře:

Okomentovat