čtvrtek 25. září 2014

Když se řekne Vrbkovo (dopl.)

Když se řekne Vrbkovo, tak nás určitě něco napadne. Vsadím se však, že si nevzpomeneme úplně na všechno. Já jako nepamětník takové informace sbírám a dávám do souvislostí.
Náhoda tomu chtěla, že jsem dnes večer při hledání něčeho, narazil na katastrální mapu Božic a tam je uveden též název Vrbkovo. A to je to, na co se dnes pamětníků ptám kromě toho očekávaného: Kde stávalo Vrbkovo? Co z něho zbylo do dnešních dnů? A co jsem mohl najít na katastrální mapě pod názvem Vrbkovo?

                               Ladislav Nevrkla

3 komentáře:

  1. Vrbkovi kdysi dávno, bydleli u Jevišovky, přibližně v místech, kde stojí myslivecká klubovna - jestli myslíte tuto lokalitu. (miš)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je odpověď na první část otázky. Vlastní obytný dům už byl zbourán, klubovna je adaptovaná z hospodářské části. Zkuste ještě zavzpomínat, co bylo ještě Vrbkovo. (lan)

    OdpovědětVymazat
  3. Přidám k textu katastrální mapu s názvem pozemku - políčka - "Vrbkovo". A samozřejmě k Vrbkovým patřila přídomovní zahrada. Plot u této zahrady měl betonové sloupky s "bambulkou" (dnes opět módní), které se vyráběly v 30. letech v Cementárně a vápence Ott a spol. u božického nádraží (pozdější Prefa) a které tam lze ještě dneska spatřit. (lan)

    OdpovědětVymazat