úterý 9. září 2014

V Božicích vzniká venkovní posilovna pro děti i dospělé

Hrádecký trenér je teď u nás
každý den ...
Moderní trendy sportování se dostávají i do Božic. V těsném sousedství oploceného hřiště s umělým povrchem za školou bude příští (nebo přespříští?) víkend oficiálně dán do provozu první z možných prvků venkovního posilování zvaného též workout.
Podrobnější údaje nechám až po oficiálním otevření. Tam bude provedena i názorná profesionální ukázka, jakým způsobem správně posilovat. Sledujte božické weby, plakátovací plochy a hlášení obecního rozhlasu, kde se dozvíte přesné časové údaje.
Jenom bych dodal, že podle webových stránek http://projectgoout.eu/ a jejich facebooku vytvářejí naše street workoutové hřiště členové workoutového oddílu ze sousedních Hodonic za aktivní účasti našich kluků.
Je hodně zajímavé si přečíst jejich stránky, jejich pravidla a zásady. Není to totiž vůbec o tom, že si tam přijde kde kdo a neví proč! Hodoničtí dostali k užívání pozemek ve farské zahradě v Tasovicích, zastřešila je TJ Hodonice, platí členské příspěvky atd atd. Jsou to takové moderní Rychlé šípy! Spisovatel Jaroslav Foglar by z hodonických a tasovických kluků měl radost. Já věřím, že ji budeme mít i z těch našich božických. Nadšenců pro tento nový sport je i v Božicích dost.
Dnes v podvečer jsem za houfem kluků zašel a chvíli sledoval jejich cvičení. Mají tady "nad sebou" jednoho zkušeného borce z Hrádku a byl jsem příjemně překvapen, jak to těm našim pod jeho vedením jde, jak jsou disciplinovaní a makají. Je to v první fázi o celkovém posilování, aby se později mohli pustit do náročnějších prvků. Hrádecký vedoucí - omlouvám se, ale nezeptal jsem se ho, jak se jmenuje - se workoutu věnuje 4 měsíce. Myslím, že na jeho svaly je docela pěkný pohled ...

                                           Ladislav Nevrkla

















1 komentář: