sobota 20. září 2014

Okénko sousedů: Šuriband rozvlnil i hladinu Břežanského rybníka. Silný čtvrteční vítr vyvrátil dva stromy v parku

Několik občanů Božic mezi návštěvníky, ale žádný božický rybář! A od půl jedné vše v krásném areálu u Břežanského rybníka rozpohybovala, rozezpívala i roztančila výborná místní skupina Šuriband.
Tradiční rybářské závody (břežanští rybáři je pořádají 2x ročně) přilákaly i díky příznivému počasí hodně rybářů, kteří byli spokojeni i se svými úlovky. Já se zastavil u rybáře z Velkého Karlova, jež však na svou velkou rybu ještě čekal. Na výsledky jsem nečekal, ty si přečtěte na webu http://www.brezanyokresznojmo.estranky.cz/











Na tomto webu jsem se též dočetl o nepříjemných následcích čtvrtečního silného větru v Břežanech. Dne 18.9.2014 kolem 13:30 h se zřítily dva vzrostlé stromy (podle webu jasany) v břežanském parku u fotbalového hřiště. Důvodem byl silný nárazový vítr a silně podmáčený terén po předchozích deštích. Oba stromy spadly na Vávrovu zahradu, naštěstí tou dobou nebyl nikdo doma. Poničená byla však zahrádka (drátěný plot) a úroda (hlavně papriky) na ní.





                                                                                                                        Ladislav Nevrkla

1 komentář:

  1. Jak jsem zjistil až dneska odpoledne, už minulý pátek ráno padl akát na silnici k božickému nádraží a způsobil dopravní zdržení. Podobně jsou vyvrácené, ale zaklíněné do sebe akáty na cestou k Božickému rybníku. Asi by chtěli sundat. (lan)

    OdpovědětVymazat