neděle 19. října 2014

Fotbal: Jak jsme hráli? Ani se neptej ... (dopl. 20.10.)

Právě jsme zvýšili na 1:3, vlevo střelec
Míša, vpravo nahrávač Honza 
Vraceli jsme se z Jiřic domů a zazvonil mobil. Tak jak jsme hráli? Ani se neptej ... pět jedna jsme vyhráli! Tak v takové výborné náladě jsme se dnes v podvečer mohli pochlubit na zmíněný dotaz.
Družstevník Jiřice - Sokol Božice 1:5 (1:2).
"Jen začátek nám "ušel", jinak jsme je k ničemu nepustili. Tak shrnul zápas jeden z našich diváků. A měl pravdu ten chlapec. Trápili jsme se úvodní desetiminutovku a v ní jsme v 8´ z ojedinělého útoku domácích inkasovali. Byla to však pěkná akce domácích po naší levé straně a po přesném centru domácí útočník bezpečně skóroval. Domácí se ujali vedení 1:0 a jistě netušili, že už si v tomto zápase moc na naši branku nekopnou.
O vyrovnání se v 28´ postaral Evžen, když Žapovu střelu dorazil do branky. Stav 1:1. Za 6 minut nato kopal Míša T. VPK nádherně do protilehlé šibenice. Nádherná střela v my jsme šli v 34´ do vedení 1:2.
Do druhé půlky jsme vlítli i s notnou dávkou štěstí. Výbornou akci zakončoval  ve 48´ Honza Sz. perfektní přihrávkou Míšovi T. a ten akci zakončil, jak se patří do branky. Moc pěkná akce a my vedeme 1:3. Chvíli na to domácí vhodili na hřiště kdesi vzadu druhý míč, Lopík na půlce však byl pozorný, podíval se a když viděl, že může pokračovat ve hře, tak pokračoval v akci a své sólo zakončil v 50´ brankou na 1:4! Poslední zápis do tabulky střelců udělal dneska Evžen v 80´, když asi z 18 m poslal míč do vinglu jiřické svatyně. Stav 1:5 se už do konce utkání nezměnil.
Kdybychom proměnili všechny dnešní gólovky, tak to mohlo být vítězství téměř dvojnásobné. Ale i tak jsme odjížděli z Jiřic velmi spokojení. Zahráli si i čtyři náhradníci. A dlužno dodat, že nenastoupil Honza Kudlička pro silné nachlazení (ale připravený byl), Jara Jandásek, Patrik Šotkovský a Michal Švéda.
Sestava Božic: Michal Hrubý - Broněk Horáček, Broněk Juřica, Roman Šob, Zdeněk Chrenovský - Kuba Zifčák, Evžen Egner, David Švejdík, Michal Topolčan (C) - Honza Szabó, Pavel Ležák. Na lavičce: Vojta Maruštík, Petr Procházka, Petr Krupica, Laďa Sedláček, Honza Kudlička.
Naše branky: 2x Evžen Egner a Michal Topolčan, 1x Pavel Ležák.

Za zmínku stojí taky výkon sudího Vladana Vodáka. Sice jsme občas hlasitě dávali cosi najevo, dostali jsme pár žlutých, ale rozhodující je celkový dojem: zatím jsem letos neviděl lepší výkon rozhodčího. S velkým citem pro hru, pán na hřišti.

Ještě pár postřehů ze zápasu:
"Máte s sebou dalekohled?" vítali nás jiřičtí fanoušci při našem příchodu. Už jsme nějak zapomněli, že jiřické hřiště je pomalu širší než delší :-)!!!
První výraznější akci jsme podnikli v 5´, ale Žapův VPK zůstal nevyužitý, stejně jako Lopíkova patička v 8´. Lopík měl v zápase neuvěřitelnou smůlu. Své sólo ve 12´ nezakončil gólem, ale trefil brankáře!!! A přitom jsme potřebovali vyrovnat (od 9´ jsme prohrávali 1:0). Dlouho jsme se hledali, postupně jsme však zatlačili soupeře na jeho půlku a k ničemu jsme ho nepustili. Po vyrovnání na 1:1  ve 28´ se pokusila naše útočná dvojice Lopík - Honza o další zápis do listiny střelců. Tentokrát to ještě nevyšlo, neboť Honzovu dorážku k tyči srazili domácí na roh! Honza vedle Lopíka dneska ukázal, že dobrý fotbal hrát nezapomněl. Gólem "smrděl" i náš velký závar na čáře ve 32´. "Hoši, to musí být gól!!!" Následný roh byl dobře kopnutý, ale bez konečného efektu. Ve 34´ jsme se zaslouženě ujali vedení 1:2 a do poločasu se ukázali ještě Evžen, Míša i hrající trenér Broněk pěknou hlavičkou. A nejsem si jist, jestli se naše poslední předpoločasová šance neotřela o vnější tyč.
Ve druhé půli jsme dali jasně najevo, jak bude zápas pokračovat. Dvěma brankami (ve 48´ a 50´) jsme skóre navýšili na 1:4. Jenom výjimečně se k něčemu dostali domácí (třeba kolem 56-58´), ale málem je za to v 59´ ztrestal opět Lopík. Podruhé sám v brejkovém útoku a opět nechal vyniknout domácího gólmana! V téže minutě šel na hřiště Vojta Maruštík místo Broňka Horáčka, který k zápasu nastoupil po delší pauze. Po vzájemném skopnutí odešli ze hřiště oba zranění aktéři - u nás to byl Kuba, kterého nahradil Prochy. Po ruce domácích kopeme standardku, k míči se opět dostal Lopík a jede .... marně Prochy volá: Lopi, Lopi... Lopík střílí - a vedle! Škoda! V 75´ jsme ustáli pěknou rychlou akci domácích a hned na to zachraňoval výborným zákrokem v poslední chvíli Zdeněk. Do sólo akce jsme se dostali v 78´ - u míče byl Evžen a s ním dva naši nabíhající hráči, ale Evženovi centr z vápna nesedl. Napravil to vzápětí a určil konečný výsledek zápasu 1:5. Opět útočíme, tentokrát je v šanci Vojta, ale míč končí v gólmanově koši. Žapa střídá v 82´ Petr Krupica a jsme všichni příjemně překvapeni jeho herním projevem. Svým pohybem vnesl do naší hry vítané oživení. "Je rychlej!!!" A měl i jednu šanci. VPK po faulu na Honzu Sz. posílá Míša v 84´ do gólmanovy náruče. Své minuty na hřišti mohl zúročit i Laďa Sedláček (v 85´ vystřídal Honzu Sz.), když mu Lopík v 89´ naservíroval gólovku, ale Laďa nedal. Škoda, všichni jsme mu ji přáli.
Škoda, že v Jiřicích nemají světelnou tabuli s ukazatelem času a branek, už jsme si na to nějak zvykli a hodně mužstev už ji i ve trojce má.
                                                                                                   (lan)




















1 komentář: