středa 8. října 2014

PRO BOŽICE 2014: Proč máme v Božicích jednu z nejdražších vod v republice?

Dnešní regionální zpravodajství má zásadní úvodník nazvaný Voda na Znojemsku má zdražit o třetinu. O více než 30% má na Znojemsku stoupnout cena vody z kohoutku. Vyplývá to z materiálu svazku VaK Znojemsko.
Jako první na tuto skutečnost upozornil znojemský zastupitel Jiří Ludvík. Jeho slova potvrzuje starosta Jevišovic Ing. Pavel Málek. Naopak šéf svazku VaK, znojemský starosta V. Gabrhel, tyto informace popírá. Jejich vyjádření najdete na http://znojemsky.denik.cz/ a http://zmenaznojmo.cz/.
Skutečnost je ovšem jednoznačná: od roku 2009 do roku 2014 vzrostla cena vodného a stočného pro členské obce svazku VaK - a tedy i pro Božice - o téměř 30%. "To, že se Vodovody a kanalizace Znojemsko nyní zavázaly dál navýšit cenu až na téměř 110 Kč za kubík, evidentně vychází a analýzy zpracované právě tímto sdružením," podotýká starosta Jevišovic Pavel Málek, jehož město je též členem svazku. "Členským obcím z plánovaného zdražení nepoplyne přitom vůbec nic, i když jsme majetek do sdružení vložili bezplatně," doplnil starosta Málek. Obce jsou přitom z rozhodovacího procesu naprosto vynechávány a nemůžou se prakticky k ničemu vyjadřovat.

Obec Božice, která má na svém katastru zdroje pitné vody, se musí brát za své oprávněné požadavky a práva. Kandidáti volební strany PRO BOŽICE 2014 vám jasně vzkazují, že budou za zájmy Božic bojovat!

                                                                            Mgr. Ladislav Nevrkla, "Vždy na vaší straně"

Celý článek na http://znojemsky.denik.cz/





Žádné komentáře:

Okomentovat