úterý 17. února 2015

20 let božické pobočky ZUŠ (dopl.info i foto)

Kdysi se těmto školám říkávalo "lidušky" a celá plejáda božických občanů patří mezi jejich absolventy. Jezdit mohli do Hrušovan, do Znojma i do Mikulova. Od roku 1995 máme v Božicích tu vymoženost, že máme hudební obor znojemské ZUŠ přímo v obci.
Celé dvacetiletí zde působí jako učitelé Hana Macková a Jan Svoboda a jak v závěrečném poděkování uvedla paní učitelka, prošlo touto školou více než 200 žáků (přesně 220 žáků). Jsou mezi nimi i úspěšní absolventi 1. cyklu (7 let ZUŠ) i 2. cyklu (4 roky ZUŠ). Právě tito úspěšní absolventi (celkem oba cykly ukončilo 44 absolventů) obdrželi na závěr včerejšího pamětního koncertu k 20. výročí vzniku pobočky ZUŠ při ZUŠ Znojmo z rukou ředitele ZUŠ Znojmo Jaromíra Berky pamětní plaketu. Řada z nich nám předvedla i své umění.
Byl to velmi příjemný podvečer v nádherně vyzdobeném sále kulturního domu s krásným uměleckým zážitkem mladých hudebníků. U těch malých oceňujeme nadšení a chuť hrát, u absolventů už šlo o hluboký umělecký prožitek.
Do dalších hudebních let přejeme všichni božické pobočce hodně síly, podpory a finančního zajištění. A možná byla škoda, že se nás v sále nesešlo ještě o trošku víc. Třeba jako v sobotu na masopustní zábavě. Hudba tady zněla v obou případech. V tom sobotním odlehčená a pro zábavu, v tom pondělním pro potěchu duše, umělecký zážitek a radost z dovedností naší nastupující generace.
 Za zaslané fotografie děkuji panu Bohuslavu Bernardovi. A poděkování patří rodičům, kteří nejen upravili sál, ale připravili i velmi dobré občerstvení.
                              (lan)




































Žádné komentáře:

Okomentovat