neděle 8. února 2015

Florbal: Starší Panteři pátí v okrese. Blahopřejeme!

Starší žáci božických Pantherů se v kvalifikačním turnaji probojovali do finálového florbalového turnaje AŠSK, který se konal 17.1.2015 ve Znojmě. Mezi okresní elitou nedali hráči Pantherů svou kůži zadarmo a zvláště v úvodním zápase proti ZŠ nám. republiky a v souboji s florbalisty ze ZŠ JUDr. Josefa Mareše byli blízko úspěchu. 
Na webu Pantherů se o finálovém turnaji píše:
V sobotu 17. 1. se ve Znojmě konalo okresní kolo AŠSK, ve kterém božické Panthers čekali hned čtyři soupeři. V prvním zápase proti favorizovanému týmu ZŠ nám. Republiky předvedli božičtí krásný bojovný výkon, avšak produktivita stála na straně favoritů, kteří za první polovinu skočili do vedení 3:0. Ve druhé polovině se podařilo snížit na 3:1, ale soupeř přidal další dva góly. Na konci zápasu upravil na konečných 5:2 nejlepší střelec Panthers, Matěj Štrunc.
Ve druhém zápase proti ZŠ JUDr. Josefa Mareše pokračovala počáteční tragédie, kdy božičtí obdrželi opět tři góly a prohrávali tak 3:0. Ovšem ve druhé polovině předvedli téměř heroický výkon, kdy po třech gólech Matěje Štrunce a jen jednom obdrženém gólu, vstupovali do závěrečných minut jen s mírným gólovým mankem a následovala dramatická koncovka při hře bez golmana, kterou se nepodařilo využít.
Ve třetím zápase proti Prosiměřickým se projevila jasná únava a nedůslednost obrany, kdy v podstatě celý tým vyřadil jeden hráč soupeře, který vstřelil 8 z 10 gólů a zápas tak skončil 10:0.
Do posledního zápasu vstupovali božičtí Panthers bez možnosti na lepší umístění, a tak šlo hlavně o to si hru vychutnat a užít. Začátky nám prostě nevycházejí. Po první půli opět svítil na tabuli stav 3:0 pro ZŠ ul. Mládeže. Ve druhé půli naskočilo duo Hájek Štrunc do jedné útočné lajny a nátlak na soupeře narůstal až do gólového vyvrcholení. Štrunc si sám projel hřiště, zamířil a propálil golmanovi míček mezi nohama. Bohužel, i když krásný gól, z božické strany poslední. Soupeř přehrál obranu důslednou hrou na tělo a postupně navyšoval svůj náskok až na konečných 6:1
Závěrem bych chtěl jen vyzdvihnout výkon jediného střelce Božic a to Matěje Štrunce, který dal všech šest gólů. Poté ještě výkon Davida Hájka, který na tři góly asistoval, ale hlavně výkon gólmana Peti Říháka, který i přes nejvyšší počet obdržených gólů měl nejvíce zákroků a pochytaných střel v celém turnaji a opět potvrdil, že do naší branky stoprocentně patří.
                                                                                                                   Jiří Šotkovský
Více zde: http://pantherszaci.webnode.cz/news/okresni-finale-assk-vysledky/





Žádné komentáře:

Okomentovat