středa 4. února 2015

Okénko sousedů: Na "pravou zabíjačku" do Šanova

Na "pravou zabíjačku" zvou tuto sobotu 7.2.2015 hasiči ze Šanova a tamější Okrašlovací spolek. Šanovští patří k průkopníkům tradice venkovských zabíjaček a vepřových hodů pro nejširší veřejnost a ani letos nevynechávají tuto oblíbenou aktivitu.
Pokud jste si nestihli nakoupit  uplynulou sobotu u nás v Božicích, můžete vyzkoušet, jak to dělají u sousedů. zabíjačka se odehrává nedaleko kruhového objezdu u hasičárny v Šanově. A taky blízko šanovské ulice, která se jmenuje Božická.
Doufám, že se jednou dožiju dne, kdy i v Božicích budeme mít pojmenované ulice! Přitom to občany nestojí vůbec nic, dokonce kvůli tomu nemusí měnit ani občanku. Do občanky si totiž název ulice nechá každý zapsat, až mu uplyne platnost OP a nechá si vystavit nový. Povzbudíme trošku naše zastupitele, ať nad pojmenováním ulic v Božicích zapřemýšlejí a ať nepoužívají při zdůvodňování, proč to nejde, primitivní pseudoargumentaci.
Takže s mastnými ústy v sobotu do Šanova a pokud bude počasí, tak nejen po asfaltce přes Karlov, ale třeba i přes božickou Kolonii po upravených cyklocestách! Taky námět pro výlet.
                                           (lan)


Žádné komentáře:

Okomentovat