sobota 7. listopadu 2015

Co nového v Božicích?

S nastupujícími chladnými (už i lehce mrazivými) rány finišují stavební práce v obci. Nechávám je být, až budou díla dokončená. Zato takové lehce zimní počasí vytáhne ven myslivce a milovníky přírody.


Myslivci s božicko-borotického Dropu mají v sobotu 7.11.2015 na programu svůj první letošní hon. Pro nás řidiče to v následujících dnech znamená zvýšenou pozornost při průjezdu místními lesíky a taky kolem otevřených polí. Škoda zajíců přejetých koly automobilů a škoda velká hrozí, pokud se vozidlo střetne se srnčí ....
O tom, že v sobotu 7.11.2015 vrcholí Velká fotbalová revoluce - teda její podzimní část - píšu v jiném článku. Jedeme do sousedního Hrádku, kde se ve 14 h střetneme v bezpochyby zajímavém fotbalovém mači s domácím TJ Sokol Hrádek. Samozřejmě že v duchu fair play. Na to by měl dohlédnout jeden z nejlepších současných rozhodčích Jan Vařacha. Oba týmy by mu měly ukázat, že jako nováčci okresního přeboru hrají především kvalitní fotbal. Doufám, že nás fanoušků z Božic bude dostatečné množství, abychom eliminovali převahu diváků hrádeckých.

O tom, jak se na sezonu připravují mladí florbalisté a božické mažoretky, si poreferujeme někdy v týdnu. Společenské akce v Božicích a okolí se připravují až od následujícího týdne - Martinská husa a ochutnávka svatomartinských vín v Hostinci u Šíbla v sobotu 14.11.2015, Svatomartinský lampiónový průvod v Mackovicích taktéž v sobotu 14.11.2015. V závěru měsíce pak na nás čeká v božickém kulturním domě Kateřinská zábava se skupinou Sabrin Band v sobotu 28.11.2015 a Rozsvěcení vánočního stromu a Den otevřených dveří v ZŠ Božice v neděli 29.11.2015. Ke všem těmto akcím jsou nebo budou publikovány ještě samostatné pozvánky.

Na zdi mezi námi a sousedem seděla včera sýkora koňadra. Bude zima, bude mráz, kam se ptáčku, kam schováš .... A v nádrži na vodu byl ráno ledový škraloup. V úterý nebo ve středu jsem škrábal ráno okna u auta a včera ráno a prý i v noci byla pěkná mlha. Prostě zima už vystrkuje drápky. Hmmmm, taky jsem počátkem týdne přezul z letních na zimní a dneska u nás byl kominík. Všechno též neklamné známky přicházející zimy. Ale Michal stále nabízí burčák, zítra si k němu možná zajdu .... No nic, už je čas, hajdy spát!!!

            (lan)


Žádné komentáře:

Okomentovat