pondělí 16. listopadu 2015

Fotbal: Podzim uzavřen, Božice příjemně překvapily

Už skoro nepamatujeme časy, kdy jsme končili část fotbalové soutěže s takovým příjemným pocitem. Záměrně jsem se vyhnul slovíčku "spokojeni", jelikož ke spokojenosti ještě něco schází. Víkendovou dohrávkou skončila podzimní část soutěže a teď se bude bilancovat to odehrané a přemýšlet nad přípravou na jaro.


V dohrávce OP porazil Mor. Krumlov B Hostěradice 2:1 (1:1), přičemž byl v závěru zápasu po druhé žluté vyloučen zkušený hráč Hostěradic Horák.
Nám to v tabulce nijak neuškodilo, jelikož Krumlov zůstal před námi a Hostěradice pár stupínků za námi.

My držíme po 13 odehraných kolech 5. místo a zařadili jsme se mezi okresní elitu. Pro část fotbalové veřejnosti jsou naše výkony, výsledky i průběžné umístění určitě překvapením, ale s tím se musí prostě a jednoduše smířit! Z Božic se body vozit nebudou a jak patrno při pohledu na tabulku, schopni jsme i dovézt body z hřišť soupeřů.
Máme 8 vítězství a 5 proher, skóre 22:22 a 24 bodů. Zatím tedy 5. místo v tabulce!

Kdy jsme potěšili: Hned v úvodním utkání proti Hostimi. Nasazením a bojovností jsme favorizované hosty zaskočili a nakonec jsme udrželi vedení a vítězství 3:2
Kdy jsme překvapili:Podle mého soudu v Rakšicích a v Hrádku. Nakonec jsme si odtud odvezli po třech bodech. Zaslouženě.
Kdy jsme zklamali: Zase můj subjektivní názor (část fanouškovské obce s ním nesouhlasí) zní, že v zápase v Únanově. naložili nám nejtěžší porážku podzimu.
Kdy jsme měli štěstí: Byly to oba zápasy s posledními týmy z Jaroslavic a Miroslavi. Třeba k tomu někdo něco napíše.
Kdy nás porazily "okolnosti": jednoznačně v domácím utkání s Hevlínem.
Kdy jsme byli zaskočeni. Tady to je jednoznačné: Byl to domácí zápas s Hostěradicemi, se kterými jsme nakonec projeli. Hostěradice to nakoplo a od té doby se zařadily mezi mužstva, s nimiž se musí počítat.
Kde jsem zápas neviděl: Kvůli rodinné oslavě jsem chyběl v Mor. Krumlově. Prý jsem o nic nepřišel. Podle výsledku jsme se drželi statečně.
Kde jsme neuspěli podle očekávání: Tradičně se nám nedaří v Oblekovicích, to hřiště je nějaké zakleté, nebo hráči IE B tak dobří. Tentokrát to ale bylo těsné.
Kdy jsme potvrdili dobrou formu: Jednoznačně v utkání s Práčemi. Soupeř se vymlouvá na marodku a chybějící hráče, to my máme taky, ale hrajeme.
Kdy jsme se trápili: Taky jednoznačně s "B"týmem Dobšic. Proti defenzivní desítce hráčů jsme nemohli najít správný recept. Ještěže se Roman trefil.
Kdy nás soupeř zklamal: Tak to bylo utkání s Mikulovicemi. Hostům nějak v průběhu podzimu odešla forma a ten zápas už si ani pořádně nevybavuji. Tak byl zajímavý :-(!

Příště se podíváme zase na něco jiného z okresní i božické fotbalové kuchyně. Teď hlavně ať je pěkné počasí, ať se sobota vydaří podle připravovaného scénáře.

                          (lan)



2 komentáře:

  1. Ohledně utkání s Práčemi...nikomu nepřeju takovou smůlu na zranění, jakou jsme tehdy měli my, ale chtěl bych vidět tým, který se dokáže s lehkostí vypořádat s absencí 11 hráčů. Snad se na jaře potkáme už v plné síle, vy i my, protože si myslím, že se bude určitě na co koukat :-) Hodně štěstí do jarní sezony :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Taky bych to tak rád viděl :-)! Při dávnějších vzpomínkách máme práčským divákům co vracet :-)! Takže na jaře v Práčích v plné síle a kvalitní fotbal k tomu! (lan)

    OdpovědětVymazat