sobota 7. listopadu 2015

Fotbal: Po zodpovědném výkonu vezeme tři body z Hrádku (akt.8.11.)

Kdo by to byl čekal na začátku zápasu, byl by považován za velkého optimistu. S Vojtou v brance, s Jurou na stoperu a s Lopíkem st. v útoku jsme se do soupeře pustili nebojácně a hned v 1´ jsme po faulu na Lopíka ve vápně kopali penaltu, kterou Rambo poslal tvrdě po zemi k tyči (gólman ve směru šel) a ujali se vedení 0:1.
Foto ze zápasu na : http://cadaji.rajce.idnes.cz/Hradek_-_TJ_Sokol_Bozice%2C_7.11.2015/


Naše sestava: Vojta Bačo - Kuba Rambousek, Jiří Pavelčík, Roman Šob - Zdeněk Chrenovský - David Švejdík, Karel Vávra, Jan Kudlička, Michal Topolčan - Honza Szabó, Pavel Ležák. Střídali Martin Zedníček, Petr Procházka, Patrik Ležák a Jiří Čada.

Domácí oslabení o některé opory hráli od začátku do konce velmi nervózně a kromě několika minut v závěru první půle neměli ani pořádný tlak. Právě ty minuty však rozhodly o vývoji celého zápasu. Nejprve vynikající Vojta vychytal gólovku a druhou tutovku vytáhl nádhernou robinzonádou na roh (34´ a 35´) a pak po faulu Ramba ve vápně kopal Hrádek penaltu (38´). Vojta se však soustředil naprosto profesionálně na čáře, směr Švábkovy střely vystihl a míč chytil. Bravo!!!! To rozhodlo: Vojtu i celý náš tým to posílilo, Hrádek dočista rozhodilo. V závěru první půle byl při útoku okopáván Lopík. K VPK se postavil Jirka Pavelčík a jeho centr před gólmanem třel výborně postavený Džamp - míč k údivu překvapeného gólmana Šturaly skončil v hrádecké brance. Vedeme nečekaně, ale naprosto zaslouženě 0:2.

I ve druhé půli jsme měli hru pod kontrolou, navíc byl v 59´ po druhé ŽK vyloučen hrádecký Petr Hoc a tak jsme (na náš vkus příliš brzy) přistoupili ke střídání. Ale na naší hře se to až tak výrazně neprojevilo (ani v dobrém, ani ve zlém) a zápas jsme dotáhli do vítězného konce. Pozorný Vojta kryl i poslední nebezpečný útok domácích v 85´ a pak už jsme si počkali na závěrečný hvizd výborného rozhodčího Vařachy. Poděkování hráčů našemu početnému kotli a vítěznému chorálu našich hráčů jsme zatleskali a odebrali se k domovu.
Hráči mužů i dorostu mají dnes posezení v klubovně na hřišti, my ostatní na obvyklém místě.
Závěrečná rozlučka s fotbalovým podzimem je na programu za 14 dní v Hostinci u Kudličků.












Další sobotní výsledky:
Hostim - Hostěradice 2:0
Práče - IE Znojmo B 1:2
Mor. Krumlov B - Rakšice 4:2

Ještě pár slov k sobotnímu utkání:
Hrádek po obdržené brance otevřel hru a na několik minut nás zatlačil. Vojta v naší brance však ukázal své kvality. Jeho největší devízou je, že velmi dobře čte hru. Taky jeho sto devadesát centimetrů vysoká postava budí respekt! Od 4´ do 10´musel Vojta několikrát ukázat své umění nebo šly střely z nebezpečných situací mimo. Zvláště likvidace hrádecké tutovky v 9´, kdy vyběhl a nohama míč vyrazil zaslouží velkou pochvalu!
Z tlaku jsme se vymanili a začali jsme zase kombinační hrou ohrožovat branku domácích my. Krásný pohled byl na Káju, který se s míče umí pomazlit, rozehrát i nebezpečně zaútočit. Taky proto byl terčem několika faulů. Dalším terčem faulů byl Lopík a Míša Top. Škoda, že se naši útočníci při centrech i po standardkách líp neukazují a nejdou si pro míč. Kopali jsme řadu rohů a další standardky, ale nic z toho nebylo gólového. zato jsme neuhlídali hrádecký útok a po faulu Ramba dostali domácí v 38´ šanci vyrovnat. Vojta pokutový kop bravurně  zneškodnil a jak se ukázalo, byl to začátek konce domácího snažení a našeho vítězného tažení!
Naše šance na zvýšení vedení stoupala od 41´. Nejprve jsme zhlédli a potleskem odměnili naši gólovku. Nádhernou akci začal Rambův perfektní centr, Míša Top zpracoval a jel sám na branku. Už už jsme se chystali k radostnému výkřiku. Mírně točený míč posílá po zemi kolem vyběhnuvšího gólmana, ale střela minula nejen gološe, ale i pravou tyč! Ale byl to pěkný fotbalový zážitek včerejšího vítězného dne.
Úspěšněji skončil náš následující útok ve 43´, který začal výborně kopnutou standardkou (jak ten Jura to dokáže na té noze zatočit!) a končil Džampovou lehkou tečí hlavou do hrádecké svatyně! Vedení 0:2 nás poslalo do kabin ve velmi dobrém rozpoložení.
Ve druhé půli už jsme - možná i překvapivě - měli zápas pod kontrolou. Nervózní domácí faulovali a řečnili a sbírali jednu žlutou kartu za druhou.
Pěknou akci naši předvedli ve 48´ po ose Kája - Roman - Míša. Zvlášť Míša se proháčkoval až do dobré vzdálenosti. Možná to chtělo přihrávku. Střela šla po zemi k pravé tyči - a byl z toho další roh. Další náš pěkný útok zakončoval posléze Džamp střelou mimo. "Nechtěl to zkazit, tak vystřelil!" zněl jeden z komentářů k této akci. Po Pavelčíkově VPK a střele nad (mimo?) následoval po chvilce náš další útok: Lopík vrátil Honzovi K. a ten ve vápně pálí do gólmana. Potlesk, ale škoda.
"Tento zápas nám pasuje!" Jsme pohybliví, hýříme nápady a bojujeme. Taky rozhodčí, který v první půlce držel opratě řízení dosti zkrátka, trošku popustil uzdu a hra dostala větší spád. Hned bylo na hřišti živěji! V 58´ byl opakovaně faulován Honza K. (viz pěkné momentky na http://cadaji.rajce.idnes.cz/Hradek_-_TJ_Sokol_Bozice%2C_7.11.2015/) a hrádecký hráč Hoc musel v 59´ po druhé žluté a následné červené ze hřiště ven! "To je chyba, my neumíme proti deseti hrát!" zaúpěl jeden z našich fanoušků. Ale chyba to nebyla. Nadále jsme hráli odhodlaně a disciplinovaně a domácím jsme pořádnou šanci na kontaktní gól a zdramatizování zápasu nedali.Faulován byl opět dnes aktivní Honza K. a poté Lopík. Nádherná Míšova standardka lízla břevno a zase náš potlesk!!! Útočí Kája - faul, útočí Roman - faul. Začíná naše střídání. V 65´ jde Martin Zedníček místo Honzy Sz. A dneska bezchybný Roman to zkouší znovu střelou na branku. Pálí po zemi, ale vedle levé tyče. Taky Vojta opět ukazuje své umění a bravurně kryje nebezpečnou střelu v 71. Tolik kvalitních gólmanů jsme nikdy v historii neměli. Kája valí útok jako tank, ale Prochy akci zastavuje. Škoda. V 77´pálí opět Roman, opět vedle, ale tentokrát s naším potleskem. Tou dobou jsou domácí diváci brunátní vztekem a nervózně pokřikují směrem k sudímu. To když krátce za sebou udělil další dvě ŽK domácím hráčům.
Jednu z mála gólových šancí kryje Vojta v 79´ - Hrádek kopal VPK, centr, střela a Vojta! V 80´ se krásně protáhl k bráně Honza K., dobrou šanci zastavil offsajd našich. Na hřišti je tou dobou taky Lopík ml. a snaží se oživit naše útoky. Dvakrát musí zakročit Vojta v brance, ale hrajeme v pohodě a vítězství si už nenecháme vzít.
Závěrečná děkovačka a následné oslavy v Božicích jsou dneska víc než zasloužené. Už čekáme jenom na ty fanouškovské šály, vážení představitelé vedení božického fotbalu :-)!!!

    (lan)















Tabulka po neúplném kole:

Tabulka celková

Rk.DružstvoZáp.+0-SkóreBody
1Hevlín12101153:731
2Hostim13100339:2230
3Moravský Krumlov B1281333:1625
4IE Znojmo B1381437:2725
5Božice1380522:2224
6Únanov A1253443:2318
7Hrádek1360731:3118
8Práče A1360727:2818
9Rakšice1352627:2517
10Hostěradice1252522:3917
11Mikulovice1242615:1914
12Dobšice B1232727:3711
13Jaroslavice A12111014:464
14Miroslav B12011112:601

1 komentář:

  1. Jen tak dal chlapi a velky dik brankarovi ktery vas mimoradne skvele podrzel!! Jen tak dal !!

    OdpovědětVymazat