pátek 1. července 2016

Co dělají známí rodáci Božic

Dva v současné době asi nejznámější rodáci Božic dali o sobě opět vědět. Zatímco respektovaný filmový kritik Kamil Fila se věnuje aktuálnímu světově proslulému Karlovarskému filmovému festivalu, brala restaurace,v níž je šéfkuchařem Petr Fučík, další ocenění.


Filmový publicista, pedagog a držitel novinářské ceny Křepelka za rok 2013 se v současné době věnuje projektu Ještě větší kritik, než jsme doufali. Donedávna pracoval jako redaktor týdeníku Respekt.

V současné době jej najdete především na netu a nejčerstvěji si můžete poslechnout jeho doporučení dvaceti filmů, na něž byste měli jít na filmovém festivalu v Karlových Varech. Jeho rubrika se jmenuje (ZA)BIJÁK KAMILA FILY.


Ke Kamilu Filovi ještě citát z jeho profilu na http://www.jestevetsikritik.cz/o-projektu/osobni-profil-kf:

Zdeněk Troška tvrdí, že mé recenze nečte, ale při odchodu ze studia Českého rozhlasu se výslovně odkazoval na to, že jsem nejlepším vykladačem jeho duše a díla. Filip Renč kdysi tvrdil, že mi rozbije hubu. Dnes tvrdí, že jsme „bratři v boji“ a že se na mé recenze vždy těší. Jiřina Bohdalová kvůli mně volala do redakce Respektu a výslovně žádala, abych vysvětlil, co jsem při hodnocení jejího výkonu myslel výrazem „neúnosné herectví“. 


V gastronomické soutěži GOURMET BRNO 2016, kterou zorganizovalo Turistické informační centrum města Brna, se na 2. místě mezi restauracemi umístila restaurace KOISHI, v níž pracuje jako šéfkuchař Petr Fučík. Tato restaurace se zaměřuje na ryby a a sushi. A jelikož vítězná restaurace mezitím před týdnem zanikla, převzal KOISHI cenu pro vítěze. Už by to jednou chtělo něco z této vyhlášené kuchyně ochutnat!




                          (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat