pátek 22. července 2016

Fotbalová příprava I.: Radost z fotbalu i z vítězství (akt.24.7.)

Z prvního přípravného fotbalového zápasu na nadcházející sezonu si my diváci odnášíme velmi dobrý dojem. Kvalitní soupeř, perfektně připravený trávník a řada nových tváří v našem mužstvu.
TJ Sokol Božice - FK Aditeg Vrbovec-Dyjákovičky (FK Hatě) 5:1 (3:0)


Průběh zápasu v brankách:
13´ - Miroslav Tkadlec 1:0
20´ - Patrik Ležák (Lopík ml.) 2:0
28´ - Patrik Ležák (Lopík ml.) 3:0 
72´ - FK Hatě 3:1
83´ - Roman Šálek 4:1
89´ - Roman Šálek 5:1

Naše sestava: Jan Szabó - David Švejdík, Kamil Kalina, Petr Řihák - Zdeněk Chrenovský - Roman Šálek, Karel Vávra, Miroslav Tkadlec, Roman Šob - Patrik Ležák, Jaromír Jandásek. Střídali: Luděk Janků, Vojta Maruštík, Petr Procházka, David Mlčúch, Petr Kašpírek. Trenér: Miroslav Tkadlec. Zápas řídil Jiří Pavelčík.

K průběhu zápasu více zítra ráno.
Teď jenom naše laické hodnocení: Takovou radost z fotbalu jsem už dlouho neměl. Novici nezklamali, překvapili někteří staronoví a výborný byl gólman Honza. Společně s jádrem týmu to dalo především v první půli velmi dobrý výkon i pohledný fotbal.

V našem týmu se v první přípravě představila řada nových tváří. Hrající trenér Miroslav Tkadlec přišel z Práčí. Má za sebou bohatou fotbalovou kariéru a v Božicích by měl svoje zkušenosti zúročit především na postu trenéra. Včera jsme však viděli, že i na hřišti je stále platným hráčem (hrál střední zálohu) a jeho vedoucí gól byl ukázkou důrazu, pohotovosti a výborného fotbalového myšlení. Střídal ho ve 26´ další nový hráč Luděk Janků (hráč č. 6), který k nám přichází z Miroslavi. Na stoperu se představil Kamil Kalina z Hevlína (hráč č. 3). Obrana pod jeho taktovkou šlapala. On sám nám připomínal našeho dávného stopera Davida Švestku. Na pravém beku nastoupil dorostenec Petr Řihák, velký fotbalový talent, levého beka hrál jeden z našich nejzkušenějších hráčů David Švejdík. Do zálohy se posunul Roman Šob, jehož tvrdé střely ze hry i ze standardek patří do našeho nebezpečného střeleckého arzenálu. Ve středu zálohy se včera blýskl jeden z našich nejlepších hráčů utkání Karel Vávra a dal vzpomenout svou brilantní míčovou technikou na své loňské výborné výkony. Mezi obranou a zálohou operoval Zdeněk Chrenovský a svůj post včera zvládl naprosto spolehlivě. Původně na levé záloze, po střídání v útoku, se objevila další nová tvář našeho týmu. Mladý hráč Roman Šálek z Horních Kounic se ukázal ve výborném světle a svůj výkon pečetil i dvěma krásnými brankami.  Po střídání se ve středu zálohy objevil náš staronový hráč David Mlčúch z Čejkovic. Vidět byl, ale možná by mu víc seděl post pravého záložníka. Na krajní zálohu se postavili střídající hráči Vojta Maruštík a Petr Procházka. Posledních 15 minut si v útoku zahrál i další dorostenec Petr Kašpírek. Střídal veterána Jaru Jandáska, který se dnes opět postavil na hrot našeho útoku a tradičně nedal svou hrou spát zadákům soupeře. Vedle něho se v první půli pohyboval hbitý Patrik Ležák, který svůj čich na branky dvakrát úspěšně zúročil. Zbývá gólman Honza Szabó. Musím konstatovat, že nás velmi příjemně překvapil a svým výkonem se zasloužil o náš úspěch. Ve svém teritoriu se pohyboval bezpečně, když bylo třeba, zakřičel si, dobře rozehrával na volné hráče (s minimem výkopů), uplatnil svůj postřeh i pohyb. Zlikvidovaná penalta pak byla třešničkou na dortu jeho výborného výkonu.
                   (lan)

Momentky ze zápasu: Lajnovačku popadl chtě nechtě kapitán Jiří a udělal to, co má udělat někdo jiný. Pak už se hráči obou týmů trousili ke střídačkám. Rychle byl určen i hlavní sudí: Taky kapitán Jiří, jinak nejsou lidi.




Chvilku úvodní ťukes, hosté dokonce kopali dva rohy, ale ve 13´ pěkně vystřelil trenér, gološ vyrazil, trenér však sledoval míč a pálil podruhé a napotřetí už míč uklidil do hostující brány. Trenér přišel, viděl a dal gól - vedeme 1:0.


Ve 20´ zvýšil  na 2:0 po pěkné akci střelou mezi nohy Lopík ml.


Po faulu na trenéra napálil bombu do zdi Roman. Stalo se ve 23´ a bylo to po faulu na trenéra. ten chvíli poté střídal.






Ve 28´ hosty ztrestal podruhé Lopík ml., který předcházející ťukes a přesnou Jarovu přihrávku uklidil do branky na 3:0.





V 30´ jsme šli čtyři na dva, míč má Kája, klička, střela k zadní tyči šla bohužel těsně mimo.



V 39´ to měl Jara na dlouho a tak to zkusil skluzem, len sa trela vedle tyče!



A pak najednou prásk - a praskl balón! TO jsem ještě při zápase neviděl, zvolal udiveně jeden fanoušek. První půle končí. hrálo se skoro pořád na půlce soupeře, stoper hraje s přehledem, Džamp a mladej jsou taky dobří, záloha běhá .... Tak hodnotily ochozy první půlku.




Přestávku nám vyplnila ukázka cvičení s pejskem. Hezké ...


Na rychlovku ještě pár momentů z druhé půlky.
Do útoku se posunul Roman Šálek, na kraje zálohy přišli Prochy a Vojta a do středu zálohy David Mlčúch. Kromě našich šancí se ke slovu dostali i hosté a tak se ukázal i Honza v bráně. Bravurně třeba vyrazil přesnou bombu doprostřed branky v 50´. Vojtova hlavička šla nad a Jarův "trkanec" neměl razanci.
V 59´ nás hostující útočník pěkně motal v našem vápně a v 66´ jsme nevyužil přečíslení 4 na 2 - David M. míč poslal do gólmana a ten míč srazil na roh. V 62´ se na hřiště vrátil Luděk Janků a v 72´ přišel na hřiště Petr Kašpírek.
Chvíli na to došlo k nedorozumění v našich zadních řadách a hosté snížili na 3:1. Tím ožili a pustili se do korekce výsledku. V 77´ orazítkovali naši tyč a v 79´ nařídil hlavní sudí penaltu proti nám za faul loktem ve vápně pokutový kop! Exekuci vidíte na snímcích (fotky si zvětšete) a úspěšný zákrok gólmana Honzy též!!! Bravo, bravissimo!
V poslední desetiminutovce se dvakrát blýskl náš další novic Roman Šálek. Nejdříve v 83´ zvýšil po pěkné technické akci a střele k zadní tyči na 4:1 a v 89´ podtrhl účet dnešního zápasu po zdařilé individuální akci a přesném zakončení na 5:1.

Výsledek je k hostům až příliš krutý, ale tak už to ve fotbale někdy chodí. Příprava doufám splnila svůj účel pro oba týmy. My jsme určitě odcházeli spokojeni a poučeni. 
A pozor změna další přípravy:
Další příprava nás čeká již v pátek 29.7.2016 v 18:30 h proti  mužstvu UFC Obritz (A).

 a
A v neděli 31.7.2016 jedeme do Vrbovce k odvetnému zápasu FK Aditeg Vrbovec-Dyjákovičky - TJ Sokol Božice. Čas ještě upřesníme.
















2 komentáře:

  1. Doplnil jsem text k zápasu včetně 2.p.

    OdpovědětVymazat
  2. Pozor -fotbalová změna: Přípravný zápas hrajeme v Božicích již v pátek 29.7.2016 v 18:30 h. Naším soupeřem bude rakouský UFC Obritz.

    OdpovědětVymazat