čtvrtek 7. července 2016

V Božicích se vjelo do pšenic. A co budeme dělat o víkendu?

Na Hrbech se sklízí pšenice ...
Nevím, jestli je to v našich podmínkách brzo, normálně nebo pozdě, každopádně jsem dneska (7.7.) při cestě od Mackovic viděl na "Hrbech" a "Na rybníku" pod Novou horou (Terasami) první kombajny v pšenici. Jak jsem se informoval o něco později, někteří další zemědělci ještě s pšenicí vyčkávají. Ozimy, ty už asi padly.


Dneska se do práce vrátili i na dalších místech a tak se vše po několika dnech svátečních vrací zase vše do normálních kolejí. Sem tam nám něco nefunguje, něco se rozbije, a tak hledáme pomoc, kde se dá. Hodně občanů se věnuje rekonstrukcím svých domů, což je patrné ve všech částech obce.
Na dovolené u moře tak nějak nemyslíme. To v 90. letech bylo všechno nějak jinak ... Na "Pískovnu" a novou závlahovou nádrž jsme pomalu zapomněli, koupat už se tam pořádně nedalo, i když - jak ukázala anketa - vzpomíná se na to koupání dodnes.

O víkendu se nám v Božicích nabízejí k návštěvě dvě akce:
V sobotu 9.7.2016 od 10 h jsou na božické dráze u Jevišovky hasičské závody v požárním sportu - 7. závod Hasičské ligy Znojemska.
V neděli 10.7.2016 se ve 13 h v božickém kostele rozezní varhany pod prsty varhaníka Martina Jakubíčka. Vystoupení je součástí programu Tour de varhany, jenž je součástí letošního ročníku Hudebního festivalu Znojmo.
Sportu a zábavy milovní se mohou podívat v sobotu 9.7.2016 na koupaliště do Čejkovic. Koná se tam tradiční , již 18. ročník Turnaje v nohejbalu. Začíná se v 10 h.
 (lan)



Závod okresní hasičské ligy v Božicích - sobota 9.7.2016


Nohejbalový turnaj v Čejkovicích - sobota 9.7.2016:


V neděli 10.7.2016 ve 13 hodin vystoupí v božickém kostele sv. Petra a Pavla varhaník Martin Jakubíček v rámci Tour de varhany: 



Zatepluje se štít ubytovny ...

Pokračuje oprava fasády hlavní budovy kláštera



Žádné komentáře:

Okomentovat